wojtasemaj Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Cześć Od jakiegoś czasu zauważyłem że wyświetlacz nie ma dobrego odświeżania (czy jak to nazwać). Otóż problem wygląda tak, że po wyświetlaniu obrazu przez jakiś czas (czy to navi, czy yt) i zakończeniu aplikacji, na ciemnym tle widoczne jest jakby odbicie tego co było na ekranie. Dodaje zdjęcie (sorki, za jakość) żeby pokazać co i jak. Na screenshot nie widać tego, więc uważam, że to wina wyświetlacza. Dadam, że tel pracuje na miui 10 global stable. Nie mam nawet odblokowanego bootloadera Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 To nie odświeżanie... Tylko powidoki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted November 19, 2018 Author Share Posted November 19, 2018 Niechaj i tak będzie, ale jest jakiś sposób by temu zaradzić? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Poczytałem trochę na xda i już wiem, że to wina panelu Tianma. Zostaje odesłać tel na gwarancję.Niektórzy doradzali, żeby włączyć tryb czytania i ustawić jego wartość na około ¼ skali. Niby ma pomóc. Kupiłem tel chyba w od bestcena. Muszę pogrzebać w papierach i zobaczymy co z tego wyjdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ada241 Posted December 12, 2018 Share Posted December 12, 2018 Pomogło wysłanie telefonu na gwarancje? Mam podobny problem, ale niestety jej nie uznali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts