Marcin_P1 Opublikowano 10 Listopada 2018 Opublikowano 10 Listopada 2018 Witam, dwa dni temu minęło 720 godzin od pomysłu odblokowania bootloadera w moim Mix 2s, czyli teraz mam taką możliwość i oczywiście ją wykorzystałem. Mój aparacik na chwilę obecną jest już odblokowany i miewa się następująco: Oczywiście następnym krokiem jest wgranie TWRP. I tu zaczynają się schody. Pobrałem dedykowane TWRP Polaris, wgrałem, a w oknie poleceń programu ADB komunikaty informują, że wszystko przebiegło prawidłowo. Po ostatnim kliknięciu ENTER, kiedy telefon powinien uruchomić się w trybie recovery TWRP, uruchamia się ale w normalnym trybie, a jakakolwiek próba wywołania trybu recovery uruchamia recovery fabryczne. Telefon nie chce przyjąć TWRP. Może ktoś podpowie co robię źle, może jakiś szczegół, albo złe komendy w ADB. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Listopada 2018 Opublikowano 10 Listopada 2018 Ściągnij nowszą wersję: https://drive.google.com/open?id=1NdDCb7DS9DRz35LSEzN0iykTsMbSxpBK
Marcin_P1 Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Opublikowano 10 Listopada 2018 38 minut temu, Orjon napisał: Ściągnij nowszą wersję: https://drive.google.com/open?id=1NdDCb7DS9DRz35LSEzN0iykTsMbSxpBK Dzięki za podpowiedź, pobrałem, przyjęło lecz nie działa dotyk i nie mogę nic zrobić tylko zrestartować przez długie przytrzymanie POWER co powoduje powrót do stanu początkowego.
skay77 Opublikowano 10 Listopada 2018 Opublikowano 10 Listopada 2018 Na globalu miałem coś podobnego dotyk działał po kilku sekundach a recovery samo ginelo czasami jeszcze jest sposób na miui forum instalacją ifelixa ,więc szukaj tam albo przejdź na global Dev a potem gdzie chceszWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Marcin_P1 Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Opublikowano 10 Listopada 2018 1 godzinę temu, skay77 napisał: Na globalu miałem coś podobnego dotyk działał po kilku sekundach a recovery samo ginelo czasami jeszcze jest sposób na miui forum instalacją ifelixa ,więc szukaj tam albo przejdź na global Dev a potem gdzie chcesz Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Tak jak piszesz. Dotyk pojawił się po kilkunastu sekundach, ale po restarcie TWRP znikło. Dam znać co dalej, bo teraz "weekend" i przyszli goście. Pozdrawiam
skay77 Opublikowano 10 Listopada 2018 Opublikowano 10 Listopada 2018 Jak wgrasz od nowa twrp i się odpali to odrazu magisk albo super su Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Marcin_P1 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Opublikowano 11 Listopada 2018 20 godzin temu, skay77 napisał: Jak wgrasz od nowa twrp i się odpali to odrazu magisk albo super su Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Tak zrobiłem. Wgrałem magisk i TWRP zostało na stałe. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
lockerek Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi