Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,
dwa dni temu minęło 720 godzin od pomysłu odblokowania bootloadera w moim Mix 2s, czyli teraz mam taką możliwość i oczywiście ją wykorzystałem. Mój aparacik na chwilę obecną jest już odblokowany i miewa się następująco:
image.thumb.png.c420001d2fafea59e7077e2e066f1b25.png

Oczywiście następnym krokiem jest wgranie TWRP. I tu zaczynają się schody. 
Pobrałem dedykowane TWRP Polaris, wgrałem, a w oknie poleceń programu ADB komunikaty informują, że wszystko przebiegło prawidłowo.
image.thumb.png.67c8781e8125c4587ee2890310e77f16.png
Po ostatnim kliknięciu ENTER, kiedy telefon powinien uruchomić się w trybie recovery TWRP, uruchamia się ale w normalnym trybie, a jakakolwiek próba wywołania trybu recovery uruchamia recovery fabryczne. 
Telefon nie chce przyjąć TWRP.
Może ktoś podpowie co robię źle, może jakiś szczegół, albo złe komendy w ADB. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
  • Marcin_P1 zmienił(a) tytuł na Problem z instalacją TWRP
Opublikowano

Na globalu miałem coś podobnego dotyk działał po kilku sekundach a recovery samo ginelo czasami jeszcze jest sposób na miui forum instalacją ifelixa ,więc szukaj tam albo przejdź na global Dev a potem gdzie chcesz

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, skay77 napisał:

Na globalu miałem coś podobnego dotyk działał po kilku sekundach a recovery samo ginelo czasami emoji58.png jeszcze jest sposób na miui forum instalacją ifelixa ,więc szukaj tam albo przejdź na global Dev a potem gdzie chcesz

Tak jak piszesz. Dotyk pojawił się po kilkunastu sekundach, ale po restarcie TWRP znikło. Dam znać co dalej, bo teraz "weekend" i przyszli goście. Pozdrawiam

Opublikowano
20 godzin temu, skay77 napisał:

Jak wgrasz od nowa twrp i się odpali to odrazu magisk albo super su

Tak zrobiłem. Wgrałem magisk i TWRP zostało na stałe. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...