Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Czy ktoś z użytkowników próbował odpalić na tym urządzeniu DVD? Posiadam zewnętrzny czytnik DVD (USB), którego kiedyś używałem do netbooka. Podłączyłem pod Xiaomi Mi Box 4K (Android 6.0) napęd został wykryty - jednakże w żaden sposób nie mogę wejść aby odczytać zawartość płyty DVD ani przez eksploratora plików ani Kodi itp. Czy ma ktoś sprawdzony sposób aby odtwarzać filmy z DVD pod tego typu urządzeniem?

Opublikowano

zagłebiłem się trochę w ten temat i znalazłem nanecie opisy odpalania dvd (usb) poprzez aplikację MLUSB Mounter. Próbował ktoś coś z tą aplikacją? Instaluję ja z apk. Odpalam, działa, ale żeby zamontować USB (ISO/UDF) trzeba chyba zapłacić jakieś "datki" dla twórców programu.

Opublikowano (edytowane)

Niekoniecznie. Jesli ktos ma pokaźną kolekcję płyt DVD to takie zgrywanie filmów na USB może być upierdliwe. 

Dla mnie faktycznie takie rozwiązanie z napedem DVD na usb byłoby fajne. Jakiś czas temu spakowałem odtwarzacz DVD do pudła, a filmy leża. Sprzedać szkoda, bo dużo jest perełek, które ciężko gdziekolwiek znaleźć (ot np cala kolekcja Alfred Hitchcock przedstawia).

W każdej chwili mozna by podpiąć mały napęd i puścić sobie jakiś stary film.

_---------------------

Edit

Znalazlem jeszcze taki tutorial

https://www.quora.com/How-do-I-connect-an-external-DVD-drive-to-an-Android-phone-or-an-Android-TV-box

Ponoć trzeba mieć napęd z funkcją link2TV i ponoć bez problemu podepniemy go pod androida bez żadnych dodatkowych sterowników itd.

(Naped musi wspierac "USB flash drive mode ")

Edytowane przez tekkno