michuFR Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Witam, Podpinam Xiaomi Redmi 6 oryginalnym kablem USB do Seata Leona z Full Linkiem, na infotainment jest komunikat że nastąpiło poprawne połączenie, po czym tel. mi się zwiesza i restartuje, połączenie zostaje przerwane. I tak w kółko. Na smartfonie sama aplikacja Android Auto normalnie działa. O co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted November 5, 2018 Author Share Posted November 5, 2018 Nie ma nikt podobnego problemu z Android Auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
33wwww33 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Możesz napisać jaką wersję AndroidAuto instalowałeś? Z apkmirror/ jakieś przeróbki w aplikacji? Ja mam błąd "aplikacja nie została zainstalowana".... A co do Android Auto w Redmi 6 - z tego co wiem na chwilę obecną nie działa (i po przesiadce z Redmi 4x gdzie wszystko było OK rozważam powrót do starego tel....) Instalowałeś może jakiś inny rom? Xiaomi.eu? (widzę że już oficjalne TWRP wyszło) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted November 30, 2018 Author Share Posted November 30, 2018 (edited) Gdzieś ostatnio wyczytałem że może to być problem nie dostosowanego ROM-u. Tzn. jeśli chodzi o te zwieszanie i restartowanie ciągłe. Instalowałem z appk mirror wersja 3.6.5835 A Ty jaką wersję? Sprzęt masz z oficjalnej polskiej dystrybucji? Edited November 30, 2018 by michuFR Link to comment Share on other sites More sharing options...
33wwww33 Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 Telefon z Gearbest, wersja global- jeszcze wtedy ich nie było w Polsce w normalnych sklepach jak kupowałem. Ja próbowałem kilka wersji, 3.6 3.7 3.8. Na każdej to samo. Ty masz global rom? Inne wersje- nowsze tak samo działają? Wgrywasz Próbowałeś coś innego wgrywać? (ja próbowałem Xiaomi.eu, jakieś 2 tyg. temu, TWRP wtedy było jeszcze "nieoficjalne" i telefon nie uruchamiał się- bootloop. Na xda pisali że do RM6 nikomu się nie udało ROMu zmienić i wróciłem do global rom. Nie wiem czy coś się zmieniło- widziałem tylko że oficjalne TWRP wyszło na Redmi 6). Ja znowu wyczytałem że problemy z AA to kwestia innych proporcji wyświetlacza.... I we wszystkich nowych Xiaomi albo restarty albo paski się pojawiają. Problem ma być rozwiązany po aktualizacji do Android P (dla Redmi 6 połowa 2019r).... choć mam nadzieję że znacznie szybciej coś się uda;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 Ja mam tel z oficjalnej dystrybucji na pl. Mnie ogranicza gwarancja w zasadzie. Ostatnio tel. pobrał aktualizację ale nic to nie pomogło w kwestii AA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
33wwww33 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 A z ciekawości- masz tam wersję Global czy inną (ustawienia=> o telefonie)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted December 6, 2018 Author Share Posted December 6, 2018 MIUI Global 10.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
33wwww33 Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 Nie wiele to wniesie do tematu... ale udało mi się zainstalować (co dziwo ta sama wersja co wcześniej nie chciała działać). I obecnie mam problem z restartami zaraz po podłączeniu do samochodu. Z tego co mi wiadomo i co piszą na forum xda nie ma na chwilę obecną możliwości zmiany ROMu w Redmi 6 =>bootloop. Problem z restartami AA także często się przewija. Chyba pozostaje spokojnie czekać na aktualizację lub zmienić telefon... :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted December 15, 2018 Author Share Posted December 15, 2018 Czyli masz teraz taki sam problem jak i ja. Ja się kontaktowałem w tej sprawie z autoryzowanym serwisem Xiaomi na pl i oni twierdzą że wina leży po stronie... administratora aplikacji. Później zmienili zdanie i stwierdzili żeby wysłać na reklamację. Nie zdecydowałem się na wysyłkę, bo znając życie odeślą i stwierdzą że problem leży, po stronie administratora aplikacji a ja będę ze 2 tyg. bez tel. Ciekawe czy np. na Redmi 6A jest to samo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
33wwww33 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Na 6 pro jest to samo, co do 6a sądzę że podobnie.... Ja coraz poważniej rozważam zmianę na inny telefon. Ja bym kombinował z reklamacją.... Ew. spróbuj do serwisu przedzwonić czy jest jakieś wyjście z sytuacji- problem znany, pewno wiedzą czy da się cokolwiek zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted December 19, 2018 Author Share Posted December 19, 2018 W dwóch autoryzowanych serwisach udają że problem jest im nieznany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted January 7, 2019 Author Share Posted January 7, 2019 Dziś pobrałem aktualizację do MIUI 10.2. Niestety nic to nie zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
33wwww33 Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Ja problem w sumie jakiś czas temu częściowo rozwiązałem innym urządzeniem- tabletem- wożę w aucie podpięty, druga karta SIM. Szkoda czasu niestety na czytanie szukanie itp. A w planach zmiana telefonu na taki co działa w 100%. Aktualizacja równie dobrze może się pojawić za pół roku.... albo i nie;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted January 18, 2019 Author Share Posted January 18, 2019 W sumie znaleźć telefon który działa na 100% to też nie lada sztuka. W zasadzie Redmi 6 tak traci swoją wartość, że może i warto sprzedać niż czekać wieki na aktualizację. Tablet wykorzystujesz tylko do google maps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
33wwww33 Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Tablet w zasadzie kupiony tylko do map, używam też czasami do filmów itp jak nie chcę brać laptopa. Założona karta Play internet 2gb na miesiąc, rok ważności za 50pln. Drugie wyjście o którym też myślałem to telefon typu Redmi 4x ze zbitą szybką- może na OLX w Twojej okolicy jest (100-150pln a szybka przy AA nie przeszkadza.... )? Link to comment Share on other sites More sharing options...
E65 Posted March 2, 2019 Share Posted March 2, 2019 Witam - na początku miło mi wszystkich powitać. Czyli problem z AndroidAuto to problem z wszystkimi Xiaomi. Kupiłem żonie Mi Note 3 - telefon super ale z moim Tiguanem nie chce rozmawiać. Czasami połączy się za pierwszym razem - czasami wcale. Próbowałem wszystkiego - najpierw kabel - potem instalacja - wyłączenie w telefonie wszystkich blokad- instalacja - kabel . Za każdym razem to saamo. Miałem wczoraj kupić Mi 8 i chyba się wyleczyłem . Znowu będę zmuszony i kupię Samsunga S8 . Obecnie mam S7Edge i nie wiem co to problem zAA. Instalowałem wszystkie wersje AA - - obecnie w S7 mam - 4,0,590434 - chyba najnowsza ale na Mi działa lub nie . Czyli na chwilę obecną nie ma sposobu na rozwiązanie tego problemu? Pozdrawiam + ,j Link to comment Share on other sites More sharing options...
E65 Posted March 2, 2019 Share Posted March 2, 2019 Witam nie daje mi to spokoju. Zabrałem wszystkie telefony kable etc i do wozu. Najlepszy myk Stary Samsung a5 wgralem AA i start od razu. W Mi włączyłem się kilka razy ale tak. Wyłączyłem wszystkie blokady a na wyświetlaczu komunikat Nie udało się nawiązać polaczenia. Sprawdź czy urządzenie jest odblokowane. Przecież nawet nie mam blokady ekranu o co chodzi Musi być root? Ma ktoś zrootowany telefon . Pomogło czy nic nie daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drzeku Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Witam. Android auto instalacja nie powiodła się na Redmi 6 global 10.2 . Co trzeba pozmieniać krok po kroku w ustawieniach żeby się zainstalowała ,bo widzę że niektórym na forum się to udało. To mój pierwszy xiaomi i zawiodłem się, do tej pory w innych telefonach które miałem wystarczyło wyłączyć blokadę na nieznane źródła aplikacji i wszystko było ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
E65 Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Pisałem na FB i ustaliłem tylko tyle, że root telefonu nic nie daje. Więc trzeba szukać dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted March 7, 2019 Author Share Posted March 7, 2019 Dnia 3.03.2019 o 15:04, Drzeku napisał: ,bo widzę że niektórym na forum się to udało. Niby komu? Dnia 3.03.2019 o 22:10, E65 napisał: Pisałem na FB Do kogo pisałeś? Gdyby nie te problemy z AA to ja byłbym skłony chwalić Redmi 6... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drzeku Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Witam. Chodziło mi o sam fakt instalacji aplikacji na telefonie . W końcu się udało zainstalować i przeszedłem do następnej fazy problemu - wiesza się po podłączeniu do Seata. Chyba pozostaje czekać na aktualizację telefonu albo się go pozbyć. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted March 12, 2019 Author Share Posted March 12, 2019 19 godzin temu, Drzeku napisał: wiesza się po podłączeniu do Seata. A nie restartuje Ci się tel.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drzeku Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Przy pierwszym podłączeniu zawiesił się leon, z telefonem było ok. Przy drugiej próbie komunikat pojawił się na wyświetlaczu samochodu ( nie pamiętam już co tam było) ,po czym zawiesił samochód i telefon. Trzecia i kolejne próby restart telefonu plus zwiecha samochodu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
miras65000 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Czy orientuje się ktoś jak jest z AA na sofcie MIUI polska? Mam mi mix 2s i android auto nie działa poprawnie na sofcie global stable. Szukam oprogramowania na którym będzie to działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted April 14, 2019 Author Share Posted April 14, 2019 Udało się komuś, uruchomić wreszcie AA na Redmi 6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 (edited) Witam, Szukając w internecie natknąłem się na jednym z forum na włączenie jednej z opcji w android developer mode: !!! Wykonujesz zmiany na własne ryzyko (nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody lub uszkodzenia telefonu lub samochodu) !!! Ustawienia --> Dodatkowe ustawienia --> Opcje programistyczne --> Symuluj drugi ekran --> wybieramy opcję 480p Niestety jest mały minus, który powoduje, że pojawia się dodatkowo w rogu drugi mały ekran, więc opcję tą trzeba ustawiać za każdym razem przed uruchomieniem AA oraz wyłączać, gdy już nie korzystamy z Android Auto (chyba, że komuś nie przeszkadza drugi mały ekran w rogu ). Po tej zmianie Android Auto uruchomiło się bez żadnych problemów na Xiaomi Redmi 6 na wyświetlaczu samochodowym. Pozdrawiam, Jacek. Edited April 18, 2019 by JJacek Link to comment Share on other sites More sharing options...
TS1000 Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 (edited) Sposób JJacka działa , trochę denerwuje włączanie i wyłączanie ekranu ale na dłuższą trasę jest ok Dzięki w końcu Xiaomi powinna odpalić ci jakąś nagrodę Edited May 2, 2019 by TS1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 Witam, W końcu po najnowszej aktualizacji do MIUI 10.3.2 oraz najnowszym android auto 4.2.591443 wszystko działa jak należy bez dodatkowych ustawień opisywanych wyżej. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michuFR Posted May 7, 2019 Author Share Posted May 7, 2019 Potwierdzam, AA działa w końcu na Redmi 6! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts