Rdzeniuch Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Witam. Mam pewien problem z nowym Mi8. Otóż podczas uruchomionego ekranu bateria potrafi spadać dosyć szybko (15-20% na godzinę) nawet bez używania ciężkich aplikacji czy gier. Jasność ustawioną mam na auto. Wyłączone always on display, i inne. Gdy ekran jest wygaszony bateria spada o wiele mniej (max 1% na godzinę) W tle jedynie program do zegarka Amazfit i AccuBattery. (System świeżo zainstalowany - najnowsza wersja miui polska) Screenshoty zużycia:
galakty Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Pewnie wina xiaomi.eu... poczekaj tydzień dwa i zapewne problem minie, to normalne na tym systemie. Raz jest ok, raz nie. 1% na godzinę to i tak sporo. U mnie przez noc (o ile nie trzymam ciężkich aplikacji w tle) schodzi 3-4%.
Nezumi Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 46 minut temu, galakty napisał: Pewnie wina xiaomi.eu... No nie, przez noc schodzi mi ok 2-3%, w ciągu dnia, w pracy telefon chodzi praktycznie przez 8h wybudzony, a SoT to ~5h, netflix/spotify/radio, przez te 8h schodzi mi max 60% baterii... Co więcej u autora tekstu raczej wszystko wygląda OK... 6h SoT, gdzie jeszcze ma 25%, przy używaniu gierek, a widzę także odpalony AnTuTu... Google, Chrome, Discord, Snapchat.. Jak na moje tutaj nie ma nic podejrzanego...
galakty Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 6 minut temu, Nezumi napisał: Jak na moje tutaj nie ma nic podejrzanego... No z drugiej strony to masz rację. 6-7h to dobry wynik, ja robię do 8h ale po WiFi. Po prostu nawiązywałem do 20% zżerania baterii na godzinę przy odpalonym ekranie, wtedy według autora powinno to być 5h maksymalnie. Wiec albo ściemnia, albo nie wiem
Rdzeniuch Opublikowano 26 Października 2018 Autor Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) 3% baterii na 4.40 h SOT Niby nie jest źle ale nie wystarcza na cały dzień użytkowania. No nic poczekam na parę aktualizacji i zobaczymy czy się poprawi. 9h od ostatniego naładowania do ~100% (Gdzie 5h to SOT) No nic. Będę testować. PS. Dziś cały dzień telefon podłączony pod WIFI Edytowane 26 Października 2018 przez Rdzeniuch
galakty Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Jak nie starcza na cały dzień to albo koksujesz ten telefon obróbką wideo albo nie wiem co jest grane
Rdzeniuch Opublikowano 26 Października 2018 Autor Opublikowano 26 Października 2018 Jeżeli nic się nie zmieni to spróbuję zrobić full wipe I postawić od nowa system. Ale to jeszcze zobaczę.
Nezumi Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 Z wykresów nic złego nie wynika, u mnie jak już pisałem Mi8 wystarcza na cały dzień, w tym praktycznie 8h katowanie telefonu gdy jestem w pracy, w sumie telefon jest odłączony o godz 6:30 rano i podłączany ok. godziny 23:00-24:00, wtedy mam ok 10-15%. Średni SoT u mnie to 6-7h, jako, że jest to AMOLED, to przy np ciemnych apkach, czy też serialach/filmach z większą ilością czerni, potrafię wykręcić 9h. Zawsze mam odpalone LTE/WiFi. Nie mam pojęcia w jaki sposób katujesz fona, że nie styka Ci na dzień użytkowania.
Rdzeniuch Opublikowano 27 Października 2018 Autor Opublikowano 27 Października 2018 No nic. Przeinstalowałem system i niewiele się zmieniło. No cóż. Będę obserwować i w razie gdyby coś się odezwę.
galakty Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 Świezy system też potrzebuje czasu na ułożenie...
Rdzeniuch Opublikowano 31 Października 2018 Autor Opublikowano 31 Października 2018 Po dłuższym czasie zaobserwowałem że system zrzera trochę więcej energii niż powinien. Co z tym zrobić?
galakty Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Nic? Chyba że wyłączyć telefon. Zmienić system, poczekać na aktualizację, zresztą... Podaj ile SoT robisz i w jakich warunkach, a nie ile % system bierze. Jak robisz mało na telefonie i ekran jest wyłączony to normalne że System i Sieć czy Stan gotowości lecą w górę.
Nezumi Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Dodam tylko, że status "Android System" to nie jest sam system, a też wszelkie procesy wymuszane przez apki innych twórców.
Rdzeniuch Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Opublikowano 5 Listopada 2018 Niewiele się zmieniło. Bateria jak leciała tak leci... 16% na godzinę przy włączonym ekranie 1% na godzinę przy wyłączonym.
galakty Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Daj normalne statystyki ekranu z ustawień a nie te Accu... Nawet nie chce mi się tego rozszyfrowywać.
galakty Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Jak po LTE non stop i ciągłe sprawdzanie FB czy Speedtest to normalne... Albo nie używałeś dużo właczonego ekranu i tyle. Wynik w normie, nic tu nadzwyczajnego nie widzę. Myślałeś że 845 z ekranem 6.2" wytrzyma 8h po LTE? Tyle to po WiFi zrobisz o ile używasz ekranu, bo na wyłączonym to i 5h zrobisz.
Rdzeniuch Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Opublikowano 11 Listopada 2018 Teraz trzymałem cały czas telefon na trybie samolotowym z wifi. Gdy włączony jest ekran to wykres zjeżdża pionowo w dół. Myślę że nie powinno tak być.
Nezumi Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 Nie wiem ile razy mam jeszcze napisać, że wszystko masz OK... 4-6h SoT nie jest złym wynikiem, tym bardziej przy sposobie w jaki używasz, a według wykresów, intensywnie i fon praktycznie nie wchodzi w DS... Jedyne co możesz zrobić to przejść na ew. stable, bo były informacje, że tam bateria trzyma ciutek lepiej.
galakty Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) FB, Snap, Chrome - te 3 aplikacje u Ciebie są na topie, dziwnym zbiegiem okoliczności jest że to również najbardziej prądożerne apki jakie kiedykolwiek powstały. Skoro siedzisz tylko na FB i nic poza tym, to kup sobie RN5 z baterią 4000 mah i będzie OK. Wziąłeś flagowca, siedzisz w mediach non stop i dziwisz się że bateria leci. Jak kupisz sportowe auto i je kręcisz do czerwonego pola to też się dziwisz że pali 15 litrów zamiast 8? Jakoś u mnie po WiFi potrafię dobić do 8-9h SoT... Po LTE mam 4-5h. I uważam to za bardzo dobry wynik jak na flagowca. A u Ciebie niby jest źle. Edytowane 11 Listopada 2018 przez galakty
Rekomendowane odpowiedzi