Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam problem ze sparowaniem mojego telefony z zestawami głośnomówiącymi w dwóch samochodach.

Zestaw przenośny Jabra FREEWAY v5.7.0, pomimo sparowania, raz łączy się automatycznie raz nie.

Samochód Citroen C4 Grand Picasso łączy tylko media, bez połączeń telefonicznych.
Miałem też problem ze sparowaniem Huawei Watch ale obecnie działa.
Podobne problemy z funkcjonowaniem Bluetooth nie występowały dotąd z żadnym innym telefonem (z tymi samymi zestawami bez problemu współpracowały 4 inne telefony z Androidem).

Telefon jest nowy, ma fabrycznie Androida 8.1.0 MIUI Global 9.6.25.0

Edytowane przez conexon
  • mrosi odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Ja też mam problem z bluetoothem w aucie. W Skodzie połączenie działa, ale kiedy odtwarzam muzykę pojawiają się mikroprzerwy co ok 10 sekund, co jest strasznie upierdliwe. Na forach XDA i miui niestety nikt nie znajduje rozwiązania, a mimo, że problem zgłasza wiele osób admini nie zajmują się nim

Opublikowano

Zapewne rozwiązania na razie nie ma.

Prawdopodobnie błąd obsługi BT tkwi w samym MIUI, i jak wskazują doświadczenia z poprzednimi modelami zniknie po wprowadzeniu poprawek przez Xiaomi.

Jednego nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego nie poprawią wreszcie błędu w oprogramowaniu źródłowym i każdy kolejny model wychodzi z podobnymi babolami.

Gdybym wcześniej wiedział, że tak będzie tobym Xiaomi nie kupił.

Pozostaje czekać, aż urodzą nowszą wersję MIUI dla tego telefonu i to rozwiąże problem.

P.S.

Czy MIUI też jest w wersji Global?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po przejściach z BT w autach i streamingu w Redmi 4, Redmi Note 4x, Mi3 i MiNote2 śmiem wam tylko przekazać, że rozwiązanie jest niezwykle proste.

Żadne EU, Global wam nie pomoże. Będziecie czekać na kolejne buildy. Dorabiać teorię, że trochę lepiej itd. Nawet kernele modyfikowałem i w romach grzebałem. Będą się niektórzy zaklinali, że u nich jest dobrze - a jak przychodzi do konfrontacji z rzeczywistością to nagle się okazuje, że tragedia.

Sprzedać w pizdu. Szkoda czasu. Jak w danym modelu jest problem z jakością BT na słuchawkach czy w samochodzie to już tak będzie. Uroda telefonów od Xiaomi.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.10.2018 o 11:56, conexon napisał:

z tymi samymi zestawami bez problemu współpracowały 4 inne telefony z Androidem

Mam ten badziew od Jabry. Noise cancelling działa głównie na mój głos i od wersji 5.7.0 firmware'u ten zestaw jest nieużywalny :/ Patrząc na to, co napisałeś - spróbuj zresetować urządzenie do ustawień fabrycznych, bo jabra ma problem z zapamiętywaniem większej ilości ustawień.

BTW - @conexon masz może wcześniejsze wersje firmware'u do tej jabry?

Edytowane przez heyahero