miki_ Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Zauważyłem, że coś mi zbyt szybko drenuje baterię. Jeden z użytkowników polecił zbadać sprawę aplikacją WakeLock Detector (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzumapps.wakelockdetector) Zgodnie z instrukcją alikacji: Jak używać: #1 Zainstaluj aplikację #2 Naładuj telefon co najmniej do 90% i odłącz kabel (lub po prostu zrebootuj) #3 Teraz bądź cierpliwy i daj czas (1-2 godzin) na zebranie statystyk użycia wakelocków #4 Uruchom “Wakelock Detector”, pokaże Ci statystyki używania wszystkich wakelocków! #5 Sprawdź appki na szczycie listy. Jeśli wykazują bardzo długi czas stosowania wakelocków, wtedy znalazłeś powód nadmiernego drenażu baterii twojego telefonu! wygląda na to, że winowajcą jest aplikacja Mikey. Używałem wersji 2.2.0 PL Jeśli aplikacja bada to poprawnie to nie mam żadnych wątpliwości co do tego.
Stachura5 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Użyj Greenify i ją zamróź
Acid Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Chwila chwila ale masz aktywny telefon przez 5% czasu. To bardzo dobrze. I zamiast zamrażac aplikacje jak błędnie sugeruje kolega to otwórz aplikacje Mikey i tam w opcjach wyłącz Mikey (użyj opcji zatyczki). Albo jeśli w ogóle nie masz Mikey to usuń aplikację. Wysłane z MI4
miki_ Opublikowano 26 Października 2014 Autor Opublikowano 26 Października 2014 Użyj Greenify i ją zamróź Próbowałem to robić. Pokazywało, że aplikacja jest na liście aplikacji do ręcznego greenifikowania. Nie wiem czy to dobrze zrozumiałem, ale wydaje mi się, że tą aplikację trzeba po każdym razie ręcznie zamrażać. Chwila chwila ale masz aktywny telefon przez 5% czasu. To bardzo dobrze. I zamiast zamrażac aplikacje jak błędnie sugeruje kolega to otwórz aplikacje Mikey i tam w opcjach wyłącz Mikey (użyj opcji zatyczki). Albo jeśli w ogóle nie masz Mikey to usuń aplikację. Wysłane z MI4 Mikey mam. Mam ustawione użycie zatyczki w opcjach. Eksprymentowałem z MiKey z użyciem opcji blokowania i odblkowywania ekranu ponieważ wkurza mnie sprzętowy przycisk blisko przycisków głośności - pisalismy o tym w innym wątku. A jak się ma 5% aktywności telefonu do 1 godziny 56 minut przy MiKey, 556 uruchomień i nadmiernego zużywania baterii? Jak to interpretować? W godzinę zniknęło mi 20% baterii mimo iż nic nie robiłem z telefonem.
Stachura5 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Zgreenyfikuj MiKey i po problemie, lub po prostu ją usuń jeśli jej nie używasz Edytowane 26 Października 2014 przez Stachura5
miki_ Opublikowano 29 Października 2014 Autor Opublikowano 29 Października 2014 Zgreenyfikuj MiKey i po problemie, lub po prostu ją usuń jeśli jej nie używasz Tylko, że mam informację iż muszę za każdym razem to robić ręcznie. Po każdym uruchomieniu aplikacji mikey mam ja ręcznie greenifikowac? Zaglądam się.
keiw Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 W ostatniej wersji MiKey_2.2.2 naniesiono jakieś poprawki związane z drenażem baterii. Może zobacz jak będzie z tą wersją u Ciebie.
miki_ Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 Nowa wersja daje taki efekt: Nie wiem po co ta aplikacja tak często sama się uruchamia.A swoją drogą symulowanie przycisku power działa tylko dla włączenia ekranu. Wyłączenie nie działa.
Acid Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Z tego co wiem taka aktywność Mikey jest od początku i jest naturalna. Jeśli faktycznie widzisz drenowanie baterii to wyłącz Mikey opcją w aplikacji. Ale wtedy nie użyjesz funkcji zatyczki. Ja Mikey nie używam ale używam jako zatyczki więc po wyłączeniu apki nie ma aktywności. W sumie coś za coś. Co do częstości to antywirus też ma częste wakelocki. Zobacz też wakelocki aplikacji systemowych (jest taka opcja w wakelock detektor). Wysłane z MI4
Rekomendowane odpowiedzi