Skocz do zawartości
  • 0

Redmi note 5 czy A2 lite

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

dostałem informacje że to forum bardzo pomaga w takich sprawach więc i ja postanowiłęm się zapytać..

Jestem na etapie wyboru telefonu, na cel wziąłem te 2 telefony z tematu wyżej

https://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-redmi-note-5-4-64gb-czarny.bhtml?gclid=Cj0KCQjwuuHdBRCvARIsAELQRQHeHvn9Mm3xrOLjqsE6FINz2venH6Nb05zu1fHY9ScA0YlNFKhdmJwaAhNAEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CJDFr6HH8t0CFZcKGQodyygBrA

i

https://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-mi-a2-lite-64gb-czarny.bhtml?gclid=Cj0KCQjwuuHdBRCvARIsAELQRQHY4tGehjbkXpJWAQAmoiVDWKFf4fyjw126oLKxki-sPGCaDmij960aAv3VEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CLn-k7XH8t0CFQiLGQodGwQNsQ

za redmi note przemawia szybszy procesor, większy ekran, i podobno lepszy aparat

za a2 lite przemawia poręczniejszy w dłoni telefon, i chyba czysty android

W rtv agd i media markt dzisiaj dowiedziałem się że redmi note może nie być aktualizowane do nowszych androidów, to prawda? chciałbym by za 2 lata ten telefon jeszcze jako tako chodził

Potrzebowałbym jeszcze na pewno slot na obie karty sim i z tego co zauważyłem slow motion w video też jest na duży plus. ( nie wiem czy a2 lite ma tą opcje )

chciałem wiedzieć co wy o tym sądzicie? który telefon lepiej wybrać? na allegro po ilości kupionych modelach widać że prawie są na równi.. więc problem wydaje mi się coraz bardziej trudny

oba trzymałem w ręku, wydają mi się dobrze zrobione, redmi chyba troszeczkę lepiej wyglądał od tyłu i miał lepszy wyświetlacz

Jesteście tu pewno specjalistami, bardzo byłbym wdzieczny za waszą pomoc :)

Pozdrawiam

Paweł

Edytowane przez pawel7881

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
11 minut temu, pawel7881 napisał:

który telefon lepiej wybrać?

Tych telefonów nie da się bezpośrednio porównać, bo jeden z Miui, drugi z niby czystym Androidem. Wyprodukowali jeszcze Redmi 6 pro, ale na razie tylko chińską wersję. Jak będzie globalna, to to będzie można porównywać z Redmi Note 5 (bo to dokładnie Mi A2 lite, ale z Miui). Jak nie przeszkadza Ci rozmiar, to brałbym Redmi Note 5. Mi A2 lite trochę mniejszy i poręczniejszy. Czy czysty Android lepszy od Miui? Trudno powiedzieć, a testy Mi A1 vs Mi 5x z Miui pokazują że wcale ten czysty Android nie radzi sobie z czymkolwiek lepiej. Dodatkowo od wczoraj masz jeszcze najnowszego Redmi Note 6 pro, który zastąpi Redmi Note 5 i na pewno będzie od niego dłużej wspierany.

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

nawet nie wiedziałem o instnieniu redmi note 6... w sklepie ani razu nikt mi o tym nie powiedział :)

jeszcze nie wiem czym tak na prawdę różni się od redmi note 5... zaraz poczytam..

dzięki FromWP za poświęcenie czasu :)

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

Przepraszam, że się podepnę pod temat, bo również wybieram pomiędzy tymi dwoma telefonami.

Rozumiem, że za Redmi Note 5 Pro przemawia przede wszystkim lepszy procesor i ogólnie lepsza szybkość działania? 

A za Mi A2 Lite tylko ten czysty android? Pytanie gdyż a2 lite wydaje się być nowszym urządzeniem, więc jak ze wsparciem ewentualnym, a2 lite ma chyba dostać nowego androida 9, a note?

Coś jest z tym Note 5 pro bo większość jednak go poleca w porównaniu z a2 lite.

I pytanie mam bo nie mogę znaleźć informacji czy ten Redmi Note 5 pro ma LTE B20? Po w poprzednim xiaomi tego nie miałem i ewidentnie cierpiałem z tego powodu, tam gdzie znajomi z pracy mają zasięg tam ja mogłem pomarzyć.