Skocz do zawartości

Mi band 3 nie przychodzą smsy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mi band 3 apke mi fit oraz telefon xiaomi Redmi note 5. Wszystkie inne powiadomienia mi przychodzą Messenger jak ktoś dzwoni ale powiadomienia SMS nie przychodzą.

Mam włączone ale nie przychodzą

Screenshot_2018-09-30-19-07-03-105_com.xiaomi.hm.health.png

Opublikowano

@maxio69 Zwykły restart telefonu powinien pomóc. Czasami przy problemach z powiadomieniami, synchronizacją i odblokowaniem opaską, wystarcza wyłączenie i ponowne włączenie BT w telefonie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.09.2018 o 19:07, maxio69 napisał:

Witam. Mam mi band 3 apke mi fit oraz telefon xiaomi Redmi note 5. Wszystkie inne powiadomienia mi przychodzą Messenger jak ktoś dzwoni ale powiadomienia SMS nie przychodzą.

Mam włączone ale nie przychodzą

Screenshot_20180930-192227_Package installer.jpg

Edytowane przez mrosi
Nie ma to jak przewalić cytowany post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem...
Opublikowano (edytowane)

Pomógł restart telefonu bądź wyłączenie i włączenie bluetooth. A mam pytanie jeszcze o co chodzi z odblokowaniem telefonu po przez opaskę? Mam tak ustawione jak na foto i pytanie jak to działa?

Mam niby włączone ale jak wybudze opaskę to telefon się nie odblokowuje.

Screenshot_2018-09-30-19-43-25-576_com.android.settings.png

Edit ok odblokowanie działa co prawda nie zawsze mimo że trzymam telefon na tej ręce co opaska. 

A co sądzicie o płatnej aplikacji do tej opaski? Widziałem tam nawet fajne funkcje. 

Edytowane przez maxio69
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, maxio69 napisał:

Mam niby włączone ale jak wybudze opaskę to telefon się nie odblokowuje.

Tu chodzi o odblokowanie telefonu bez podawania hasła blokady, czy odcisku palca, jak telefon jest w pobliżu opaski, a nie wybudzenie telefonu po wybudzeniu opaski. Są trzy opcje odległości, 1.opaska prawie dotyka telefonu, 2. jest w odległości zasięgu ramion i 3. daleko czyli w zasięgu BT. To co masz ustawione na niebiesko dotyczy etui z klapką, nie opasaki.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

Tak też mam ustawione odblokowanie jak na foto. A mimo to nie zawsze odblokuje.

A co sądzicie o tej płatnej aplikacji? Widziałem  fajne funkcje np jak przychodzi powiadomienie to nie dwie wibracje a np kilka razy powtórzy aż odczytasz wiadomość na telefonie.

Czy inne funkcje jak np zmienianie utworów na Spotify.

Screenshot_2018-09-30-20-05-53-686_com.xiaomi.hm.health.png

Opublikowano
3 minuty temu, maxio69 napisał:

Ta funkcja niestety dosyć często się zawiesza. Tu na szczęście wystarczy włączenie i wyłączenie BT i powinno działać.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.09.2018 o 20:10, maxio69 napisał:

A co sądzicie o tej płatnej aplikacji? Widziałem  fajne funkcje np jak przychodzi powiadomienie to nie dwie wibracje a np kilka razy powtórzy aż odczytasz wiadomość na telefonie.

Czy inne funkcje jak np zmienianie utworów na Spotify.

Płatnej to znaczy której? Ja mamwykupione mi bandge i notiffy & fitness  możesz zmieniać ikony powiadomień. Fajna opcja przy pogodzie. W .i bandge pokazuje bieżąca temperaturę a w tej drugiej dodatkowo wilgotność powietrza. 

Edytowane przez mrosi
Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...