Skocz do zawartości
  • 0

Wiadomości w chmurze

Pytanie

Opublikowano

Ostatnio z kumplem próbowałem wykorzystać tą funkcję do komunikacji jednak w naszym przypadku to nie chciało działać.

Obaj mieliśmy aktywną tą funkcję dla konta xiaomi i w ustawieniach wiadomości.

On ma Galaxy S2 z "oficjalnym" miui V5 od xiaomi ja Mi2S.

Czy trzeba w jakiś szczególny sposób sparować kontakty? a może błędem było wysyłanie na nr telefonu a trzeba na jakiś inny "adres" (nr przydzielony przez Xiaomi)

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

O ile dobrze się orientuję, konieczna jest synchronizacja rejestru połączeń, kontaktów i sms, na dodatek musicie mieć siebie w kontaktach.

Niestety Xiaomi ostatnio robiło prace w chmurze, przez co praktycznie tylko najnowsze ROMy obsługują.

• 0
Opublikowano

Z tym kumplem zaktualizował soft i się ostatnio udało przesyłać przez chmurę.

Jednak teraz mam problem z kuzynem :P

Kupił Redmi 1S, wgraliśmy najnowszy soft 45.0 ja do niego mogę wysyłać przez chmurę a on do mnie nie (nie widzi mnie w chmurze) :/

Może na dualsimie trzeba to jakoś dodatkowo skonfigurować?

• 0
Opublikowano

Aktywować konkretną kartę?

Domyślam się że chodzi ci o sms aktywacyjny ale co to ma do kart sim? Przecież wtedy nie wysyła przy użyciu sim tylko neta.

Jedną z kart na pewno aktywował.

• 0
Opublikowano

Pytałeś o dodatkową konfigurację, odpowiedziałem, że tylko aktywacja SMS potrzebna. Ogólnie u mnie na Redmi 1 działa w dwie strony pisanie z Redmi 1, 1S i Note ;)

• 0
Opublikowano

Już w trakcie pisania pokazuje ci w okienku "Wiadomość w chmurze"? czy na R1S tego nie robi i po prostu musisz wybrać właściwą sim a i tak on wyśle ja przez chmurę?

U mnie na Mi2 po wybraniu odbiorcy będącego dostępnym przez chmurę na dole mam informację.

Dzięki

• 0
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co mnie dziś napadło ale synchronizowałem swoje zdjęcia z chmurą. Na telefonie widać wykorzystaną przestrzeń ale pomijąc fakt ze przeszedlem przez mękę logując się do chmury to tam nic nie ma... pusto. Każą mi synchronizować ale widzę w telefonie wykorzystaną przestrzeń dyskową, więc gdzie są moje zdjęcia?

Teraz to chce tylko je usnąc.

Edytowane przez gwalberg
  • 0
Opublikowano

Chiński rząd juz przegląda twoje zdjęcia. Jak nie stwierdzą zagrożenia lub nie będą wymagały cenzury to się pojawią na serwerze.

A tak na poważeni to ja mam ustawioną synchronizację i prędzej lub później się tam pojawiają. Może nie od razu ale tego nigdy nie sprawdzałem.

• 0
Opublikowano

Tia... bzdurne fotki z netu i parę selfie. Pewnie wywołują konflikt międzynarodowy :D

Nie wiem co tam jest ale nie widziałem też kontaktów które synchronizowałem jakiś czas temu.

Takie coś się pojawia w chmurze:

1.Add a Xiaomi account to your phone

Add your Xiaomi account under "Settings> Accounts> Mi Cloud and sync"

If you have already added a Xiaomi account, please skip this step.

2.In Mi Cloud, enable "Find device"

Tylko że na fonie wykazuje wykorzystaną przestrzeń, więc cholera wie o co chodzi.

• 0
Opublikowano

A na pewno na jedno konto sie logujesz?

Ja kiedyś tak miałem gdy zmieniłem telefon najpierw logowałem się przy użyciu nr a później loginu. Jak później zauważyłem miałem dwa różne konta :D

• 0
Opublikowano

Ja jestem praktycznie pewien ze jest jakis problem na R1S i najnowszym sofcie 45.0

Raz mi się udało wysłać wiadomość przez chmurę z Redmi

Adresat zmienia kolor na niebieski tylko na chwile po włączeniu tej funkcji (w okienku na Redmi w ogóle nie ma informacji "Wiadomość w chmurze")

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...