ProFan Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 Witam, Historia jest taka: Ponad rok temu zakupiłem telefon Redmi 4X w Polsce. Na telefonie miałem Globala więc nie musiałem nic "poprawiać". Po jakimś czasie odblokowałem bootloader i zainstalowałem na nim MIUI Polska. Gdzieś w tzw. międzyczasie telefon był rootowany, a potem root został usunięty. Poza jakimiś drobiazgami telefon działał poprawnie. Ostatnio doszedłem do wniosku, że pora zainstalować Globala. Zacząłem od wgrania nowej wersji TWRP. Po tej operacji nie mogłem już niestety zrobić Nandroid backup, bo TWRP życzył sobie hasło do zaszyfrowanej partycji, którego oczywiście nie znałem. No trudno. Zrobiłem format danych i telefon zgłosił mi się ze zresetownym, wyczyszczonym MIUI Polska. W tym stanie, przy próbie zrobienia backupu już nie było prośby o hasło, choć nie było i po co robić backupu. Pobrałem Stable ROM (V9.6.4.0.NAMMIFD) ze strony en.miui.com i w recovery wgralem zipa. No i wisi mi teraz na czarnym ekranie znaczek "mi", z napisame na dole "unlocked". Po półgodzinnym oczekiwaniu spróbowałem wyłączyć telefon/przejść do recovery - nic to nie pomogło. Próby powodują natychmiastowe ponowne uruchomienie z obrazkiem j.w. Da się coś z tym zrobić? Byłbym wdzięczny za jakąś radę póki jeszcze mam prąd w baterii :)
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 Jeśli stoi na logo Mi - to musisz wgrać lazyflasher jeśli chcesz mieć i global i twrp. Albo przez miflash jak wyżej.
ProFan Opublikowano 22 Września 2018 Autor Opublikowano 22 Września 2018 Dzięki. Poszło. A teraz celem edukacji na przyszłość: dlaczego tak? a) Bo MIUI Polska "nie lubi się z globalem"? b) Bo taka jest poprawna procedure powrotu z MIUI polska do Globala? c) Bo coś spaprałem podczas instalacji przez TWRP? d) Czy może "ciężko powiedzieć" bo bywa z tym różnie ....
ProFan Opublikowano 22 Września 2018 Autor Opublikowano 22 Września 2018 Dzięki. Temat do zamknięcia.
kamillm Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi