Wilson28 Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 Dzień Dobry Pacjent to Xiaomi Mi Mix 2s ale może problem występował też na innych. Od jakiegoś czasu android się restartował po uruchomieniu tetheringu przez USB i czasem przy GPS i występował komunikat po uruchomieniu jak w tytule, jednak ostatnio zaczęło się to dziać nawet przy przeglądaniu internetu lub nawet w spoczynku. Proszę o pomoc 1
mrosi Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 3 godziny temu, Wilson28 napisał: Od jakiegoś czasu android się restartował po uruchomieniu tetheringu przez USB i czasem przy GPS i występował komunikat po uruchomieniu jak w tytule, jednak ostatnio zaczęło się to dziać nawet przy przeglądaniu internetu lub nawet w spoczynku. Lokalizacja urządzenia to funkcja składowa Chmury Xiaomi. Spróbuj wyczyścić dane aplikacji: Ustawienia -> Aplikacje -> Zainstalowane -> Chmura -> Wyczyść pamięć podręczną. Jeśli nie pomoże, ta sama ścieżka, tylko Wyczyść dane aplikacji. Jeśli nie pomoże, o ile masz zainstalowane TWRP, to wipe Cache oraz Dalvik/ART w TWRP. Daj znać, czy pomogło.
Wilson28 Opublikowano 20 Września 2018 Autor Opublikowano 20 Września 2018 Okej narazie zrobiłem akcje związane z chmurą i zobaczymy bo czasami przez jeden czy dwa dni się nic nie działo to będę czekał i jeśli się powtórzy to zrobię to kolejną czynność o której napisałeś, jednak nie mam TWRP nic takiego nie wgrywałem na telefon. Dzięki za rady
kubajo Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Ten sam problem mam od wczoraj na Mi 8 (urządzenie od 7 dni, kupione bezpośrednio z dystrybucji x-kom). Właśnie wyczyściłem pamięć podręczną. Jak nie dam znać o rozwoju sytuacji, to znaczy że pomogło. Edit: Nie pomogło. Czyszczenie danych podręcznych odroczyło błąd o kilka minut. Czyszczenie wszystkich danych o kilkadziesiąt. Przy połączeniu przychodzącym znów wywaliło, to jest odrzucił połączenie, zrestartował się i zapytał o pełne hasło. Mi 8, m1803e1a, android 8.1.0 opm1.171019.011, miui 9.5.13.0 Edit: Znów. Leżał sobie spokojnie nieruszany na stole. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez kubajo Aktualizacja 2
mrosi Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 2 godziny temu, kubajo napisał: Mi 8, m1803e1a, android 8.1.0 opm1.171019.011, miui 9.5.13.0 A może czas zaktualizować MIUI...?
kubajo Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) No, muszę przyznać, że jestem laikiem smartfonowym i nie spodziewałem się, że od razu, po tygodniu użytkowania telefon będzie bezużyteczny bez aktualizacji. ściąganie zapuszczone. O postępach dam znać Edit : co mogę zrobić, żeby proces aktualizacji nie był przerywany co kilka minut przez błąd, o którym mowa w temacie...? ; ) Edit:23h28m - taki c..j. Po ściągnięciu w trudnych warunkach na wsi, po aktualizacji, dosłownie po sekundzie od komunikatu o sukcesie, wywaliło do ekranu ładowania po czym pokazało ten sam komunikat co zawsze. Czy może to taka "zachęta", żeby jednak korzystać z chmury...? Na dziś tyle. Dobranoc. Nie pomogło. Jeszcze usunę dane podręczne i idę spać. Z przykrością informuję, że dalej dzieje się to samo. Aktualizacja i czyszczenie danych nie przynoszą skutku. Przed chwilą wziąłem telefon w rękę, to się zresetował. Pomyślałem, że wyłączę w komórkowe, zobaczyć jak się zachowa i... Znów się zresetował. Jak wstał to udało mi się włączyć skutecznie dane komórkowe. Czekam na rozwój sytuacji, czy znów padnie i czekam z niecierpliwością na kolejne wskazówki. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez kubajo Aktualizacja 4
mrosi Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 16 godzin temu, kubajo napisał: Przed chwilą wziąłem telefon w rękę, to się zresetował. Pomyślałem, że wyłączę w komórkowe, zobaczyć jak się zachowa i... Znów się zresetował. Jak wstał to udało mi się włączyć skutecznie dane komórkowe. Czekam na rozwój sytuacji, czy znów padnie i czekam z niecierpliwością na kolejne wskazówki. Po pierwsze, po to na Forum jest nieograniczona czasowo możliwość edycji postów, żeby to robić, a nie pisać posta pod postem. Po drugie, w TWRP, w sekcji Wipe (Wyczyść) wybierz Advanced (Zaawansowane), zaznacz ATR/Dalvik Cache oraz Cache i przesuń suwak aby zatwierdzić. Potem restart do systemu.
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 1 godzinę temu, mrosi napisał: Po drugie, w TWRP, w sekcji Wipe (Wyczyść) wybierz Advanced (Zaawansowane), zaznacz ATR/Dalvik Cache oraz Cache i przesuń suwak aby zatwierdzić. Potem restart do systemu. Zgaduję, że skoro ma Global Stable i globalną wersję telefonu, to ma zablokowany bootloader i TWRP nie zainstaluje.
mrosi Opublikowano 24 Stycznia 2019 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi