Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z automatyczną aktualizacja. Gdy wejdę w aplikacje do aktualizacji dam sprawdź aktualizacje, przejdę do następnego okna jako pobierz, nacisne i pisze mi że wersja miui jest aktualna. Jest to nie prawda. Usunę plik z telefonu który się nie ściąga w pełni(zajmuje 32kb) , zaś wykonam czynności opisane wyżej i sytuacja ta sama, że system jest aktualny

• mrosi odblokował(a) ten temat
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z aktualizacją do wersji miui 10,po pobraniu i próbie aktualizacji przez twrp, pojawia się błąd. Telefon pracuje na miui 9 eu. Zdjęcia poniżej(przepraszam za jakość, nie są to screeny) . Proszę o pomoc. Dziękuję. 

IMG_20181122_201016.jpg

IMG_20181122_200932.jpg

Edytowane przez voodoo1977
Opublikowano
35 minut temu, voodoo1977 napisał:

Dziękuję za szybką odpowiedź. Czy mogę to zrobić z poziomu obecnego twrp i czy to musi być twrp Tiffany? 

Tak i musi być to TWRP pod Twój model.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Finalnie udało mi się zaaktualizować mi5X do najnoszwego MIUI.

Na ten moment tylko chińczyka z poniższej strony

http://www.miui.com/shuaji-393.html - link bezpośredni do wersji stable tiffany_images_V10.2.2.0.ODBCNXM_20181221.0000.00_8.1_cn_f901df0291.tgz

Bez problemu mogę później zainstalować TWRP-3.2.3_treble.

Jednak po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji xiaomi.e,u przy pierwszym uruchomieniu, telefon po paru minutach "kręcenia" wraca do recovery.

Pomóżcie proszę, bo nie chcę już patrzeć na te chińskie znaczki w tym ROM-ie:-(

----------------

Udało się. Zainstalowałem xiaomi.eu_multi_MI5X_V10.2.2.0.ODBCNXM_v10-8.1.zip i przeszło bez problemu.

Mam nadzieję, że przyszłe aktualizacje już nie będą takie "kłopotliwe"

Edytowane przez MIUser
Problem rozwiązany
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...