Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem mi 8 z odblokowanym bootloaderem co wiązało się z tym, że nfc nie działa , postanowiłem wgrac global i zablokowac przez miflash i niby sie wszsytko udało ale przy włączaniu telefonu juz nie do konca poniewaz jakis bład miui wyskakuje , a teraz odblokowac sie botloadera nie bo bo trzeba by debugowanie włączyc ale jak? ponowne fleschowanie w mi flash to bład : erease boot error. Pomocy.

Opublikowano

Po co blokowałeś? Teraz nic nie zrobisz. Kupiłeś chińską wersję telefonu, na której Global działa wyłącznie z odblokowanym bootloaderem. Blokując go, spowodowałeś, że masz cegłę. Pisz do MiCenter, może Ci pomogą...

Opublikowano

a w i flaschu tez nic sie nie zrobi ?

bo na tą chwile mam taki bład : erase boot error. Chciałem zablokowac by nfc działało na globalu bo miui polska gps słabo działał i telefon zamiast sie restartowac to sie wyłaczał

Opublikowano

Niestety blokując bootloader przy wgranym Globalu na chińskiej wersji Mi 8 ucegliłeś telefon. Nie mam pojęcia czy da się coś zrobić, żeby wrócił do żywych.

Opublikowano

Dziwne jest to,że wgrywanie powiodło sie niby pokazało we fleschu. A jest szansa na serwis ze to ogarnie ? Masakra telefon od czwartku ...zachciało mi się zabawy.. Jakie sa jeszcze inne opcje naprawy czy w  ogóle takie istnieją /?

Opublikowano

Flash w EDL. Pozwolę sobie przekopiować moją odpowiedź na inny post. Zawsze jakaś szansa ;p W razie czego możesz pisać, sam prowadzę serwis, może coś ogarnę http://essin.pl

Jakby ktoś sobie uceglił telefon przez antirollback to mogę powiedzieć że tutaj za $30 Pan wietnamczyk zaloguje się na autoryzowane konto xiaomi i wam odblokuje, nie mogę polecić bo wygląda scamowo, pewnie niezbyt legalne też, ale mogę powiedzieć że w moim przypadku poszło bez problemu, chociaż miałem obawy. Lepsze nielegalnie wydane $30 na "naprawę" swojego telefonu, niż cegła za 1500zł.

Anti-rollback zrobił mi cegłę z telefonu po zainstalowaniu miui.eu 8.9.13, a potem powrocie backupem na 8.8.xx (8.9 nie chciał się bootować, a że miałem backup to wpadł mi genialny pomysł żeby spróbować)
https://www.facebook.com/SUnlockService
http://s-unlock.com

Opublikowano (edytowane)

ooo ktoś próbował ? a co to ten rolback ? Czy cos w podobie jak miflash ? Czy jak ja ucegliłem miflashem to jest szansa, że też ogarnie ? a to da rade tak online odblokować bootloader ?

Edytowane przez dzeronimo
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
21 minutes ago, dzeronimo said:

ooo ktoś próbował ? a co to ten rolback ? Czy cos w podobie jak miflash ? Czy jak ja ucegliłem miflashem to jest szansa, że też ogarnie ? a to da rade tak online odblokować bootloader ?

W anti-rollback to system który ucegli telefon przy próbie wgrania starszego systemu. O tyle o ile v3 nie był krytyczny, to v4 ucegla w zasadzie na dobre. Tak uceglony telefon w odpalonym trybie flashowania przez port 9008 (taka sztuczka qualcomma na właśnie takie sytuacje) możesz flashować. Nie usuniesz w ten sposób blokady bootloadera, ale możesz za to wgrać china rom, co pozwoli ci w ogóle ten telefon odratować. Po wgrania china romu (bo strzelam że masz chińską wersję telefonu) będziesz mógł poczekać te 10 dni i usunąć blokadę bootloadera jak to zawsze się usuwa. Potem standardowo miui.eu i wszystko powinno śmigać. Będzie taka próba kosztować cię rozebranie telefonu, więc jeśli się nigdy w to nie bawiłeś, to lepiej komuś oddać ;p Nie mówię że to na 100% zadziała, ale tak na 90% już moim zdaniem tak, więc jeśli nie szkoda ci w razie co stracić zaokrąglając 150zł, ale z dużą szansą na odratowanie telefonu to zapraszam http://essin.pl/. Chyba że masz hotair gdzieś obok, to pewnie poradzisz sobie sam, żeby wejść w tryb 9008 i flashować z pomocą wietnamca. Ja już się tym bawiłem dzisiaj po ucegleniu telefonu, więc mogę ze spokojem na sercu powiedzieć, że jest to wykonalne.

Wietnamiec potrzebny, bo z nieznanego mi źródła ma autoryzowane do takich operacji konto Xiaomi, które sprzedaje za małe sumki na chwilę użytku (1 flashowanie)

Edytowane przez CrazyPonkeyMen
Opublikowano

ok dzieki wielki wysłałem juz do Ciebie kontakt wiec proszę o kontakt jutro a ja wyśle Ci telefon innego wyjścia nie mam , a myślałem ze wietnamiec odblokuje botloadera jakoś online i będzie śmigać  :) A to innego sposobu już nie ma wcale by nie rozbierać telefonu ? Konieczne jest jego rozbieranie ?

Opublikowano
3 minutes ago, dzeronimo said:

ok dzieki wielki wysłałem juz do Ciebie kontakt wiec proszę o kontakt jutro a ja wyśle Ci telefon innego wyjścia nie mam , a myślałem ze wietnamiec odblokuje botloadera jakoś online i będzie śmigać  :) A to innego sposobu już nie ma wcale by nie rozbierać telefonu ? Konieczne jest jego rozbieranie ?

Żeby uruchomić telefon w trybie flashowania qualcomma, a co za tym idzie uruchomić w telefonie port 9008, należy użyć zworki na płycie głównej, a co jest już logiczne-najpierw musisz się jakoś do niej dostać. Przynajmniej z tego co mi jest wiadome tak to wygląda przy usb-c

• Haha 1
Opublikowano

ok jeżeli jestes w stanie to ogarnąc i postawic do zycia ten telefon prosze o kontakt jutro najlepiej z samego rana bym mógł jeszcze jutro go wysłac do 12.00 poniewaz pozniej praca. dziekuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...