Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po aktualizacji telefonu do wersji 9.6.4 nie znajduje on innych sieci niż 4G. Niestety uniemożliwia to dzwonienie i z telefonu można tylko wysyłać SMSy oraz łączyć się z internetem. Nie jest to wina karty, ani operatora. W telefonie jest karta Play, przełożona do innego telefonu prawidłowo loguje się do wszystkich rodzajów sieci. Do 4X włożyłem też drugą swoją kartę z Orange i tak samo jak wcześniej, loguje się tylko do LTE, nie znajduje 2G, ani 3G. Czy ktoś się już spotkał z podobnym przypadkiem? Wiadomo jak to naprawić?

Opublikowano

Pokazuje LTE, jak próbuję zadzwonić to po chwili jest brak sieci. To samo się dzieje jak chcę wymusić 3G lub 2G, pokazuje się brak sieci. Tak samo na telefon się nie można dodzwonić, bo siedzi tylko w LTE i nie schodzi na niższą technologię.

Opublikowano

Nie bardzo wiem o co Ci chodzi? Ten problem występuję tylko na tym konkretnym telefonie. Nie jest to wina sieci. Zresetowanie wszystkiego do wartości początkowych nie dało żadnego efektu. Znalazłem niestety podobny problem na oficjalnym forum miui. Niestety nie napawa to optymizmem, bo wiąże się to z tym, że modem traci ustawienia, albo przestawia się na częstotliwości US :huh:

Opublikowano

Można przestawić, ale zmiana nie daje żadnych efektów. Region sprawdzałem: Polska, Szwajcaria, Indie, brak efektu, zawsze działa tylko LTE. Gwarancję chyba jeszcze mam. Na razie zgłosiłem chęć odblokowania telefonu, ale muszę czekać 72h. Sprawdzę wtedy komendy fastboot.

Opublikowano (edytowane)

Trochę poczytałem inne fora i udało się wszystko naprawić, ale nie było to proste.

1. Odblokowanie bootloadera.

2. Instalacja TWRP i SuperSU (XiaoMiTool okazało się tutaj świetnym rozwiązaniem).

3. Instalacja Network Signal Guru.

4. Reset wszystkich częstotliwości w NSG.

Okazało się, że wszystkie częstotliwości 2G i 3G były wyłączone programowo. Poszperałem trochę na oficjalnym forum Xiaomi i okazało się, że nie tylko ja miałem z tym problem. Na szczęście u mnie nie doszło do wykasowania numerów IMEI, co także potrafi się zdarzyć.

Edytowane przez PawelG7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...