olek741 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Cześć, kupiłem kilka dni temu nowego Mi Band 2 w Empiku. Od początku źle nalicza kroki. Kupione zostały 2 w tym samym czasie, dla mnie i dziewczyny, jej nalicza kroki poprawnie u mnie o dużo za dużo się myli. Nasza aktywność jest bardzo podobna, a mój wskazuje na koniec dnia o około 7000 kroków więcej. Próbowałem zmieniać oprogramowanie na modowane z forum i dalej to samo. Może miał ktoś podobną sytuację i wie co zrobić.
Netoper Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 (edytowane) 11 godzin temu, olek741 napisał: Próbowałem zmieniać oprogramowanie na modowane z forum i dalej to samo. Może miał ktoś podobną sytuację i wie co zrobić. Jeśli zmiana softu nic nie wniosła to by wskazywało na uszkodzenie/rozkalibrowanie żyroskopu, bo na podstawie jego danych kroki są wyliczane algorytmem, a algorytm to nic innego jak oprogramowanie. A weźcie jeszcze zamieńcie się opaskami i wtedy zobacz czy u dziewczyny będzie też zawyżało. Kwestia jeszcze samej aktywności, bo może jednak nie macie podobnej, trza by konkretnie razem przejść ze 2-3 kilometry i wtedy porównać wskazania. Edytowane 1 Września 2018 przez Netoper
olek741 Opublikowano 2 Września 2018 Autor Opublikowano 2 Września 2018 Dzięki za radę. Jutro spróbuję się zamienić i zobaczę co pokażą
qubap Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Przecież on liczy nawet kroki jak się je zupę. Za dokładnie ktoś to skalibrował.
frrancuz Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 To jest "zabawka". Jak by tego inaczej nie opisywać. Daje pomiar "mniej więcej". Potrafi liczyć jak jadę na rowerze po wybojach, jak myję zęby, albo robię brzuszki. A zdarza się nie liczyć jak idę spacerowo z rękami w kieszeniach. Ten sprzęt nie nadaje się do dokładnych pomiarów i wskazania kroków brał bym raczej z lekkim przymróżeniem oczu.
mrosi Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi