Skocz do zawartości

Mi Band 2 - źle liczy kroki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kupiłem kilka dni temu nowego Mi Band 2 w Empiku. Od początku źle nalicza kroki. Kupione zostały 2 w tym samym czasie, dla mnie i dziewczyny, jej nalicza kroki poprawnie u mnie o dużo za dużo się myli. Nasza aktywność jest bardzo podobna, a mój wskazuje na koniec dnia o około 7000 kroków więcej. Próbowałem zmieniać oprogramowanie na modowane z forum i dalej to samo. Może miał ktoś podobną sytuację i wie co zrobić.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, olek741 napisał:

Próbowałem zmieniać oprogramowanie na modowane z forum i dalej to samo. Może miał ktoś podobną sytuację i wie co zrobić.

Jeśli zmiana softu nic nie wniosła to by wskazywało na uszkodzenie/rozkalibrowanie żyroskopu, bo na podstawie jego danych kroki są wyliczane algorytmem, a algorytm to nic innego jak oprogramowanie.

A weźcie jeszcze zamieńcie się opaskami i wtedy zobacz czy u dziewczyny będzie też zawyżało.

Kwestia jeszcze samej aktywności, bo może jednak nie macie podobnej, trza by konkretnie razem przejść ze 2-3 kilometry i wtedy porównać wskazania.

Edytowane przez Netoper
Opublikowano

To jest "zabawka". Jak by tego inaczej nie opisywać. Daje pomiar "mniej więcej".
Potrafi liczyć jak jadę na rowerze po wybojach, jak myję zęby, albo robię brzuszki. A zdarza się nie liczyć jak idę spacerowo z rękami w kieszeniach.

Ten sprzęt nie nadaje się do dokładnych pomiarów i wskazania kroków brał bym raczej z lekkim przymróżeniem oczu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...