lazi1971 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Witam wszystkich. Kupiłem żonce Xiaomi 4A na Gearbest.com (2GB +32, Snapdragon). Tel. działał bardzo ładnie, aż do aktualizacji 9.6.4.0, której nie mógł zainstalować. Próbowałem parokrotnie z chmury i nie przyniosło to rezultatu. Po pewnym czasie zaczęły zatrzymywać się różne usługi w telefonie (brak aparatu, konta mail, kalendarza itp). Pomyślałem, że jest to dobry moment na instalację miui Polska. Poradników jak to zrobić namnożyło się sporo, tak więc pomyślałem że nie może to być zbyt trudne. 1. Odblokowałem Bootloader 2. Pobrałem ROM dla 4A 3. Zainstalowałem na telefonie Recovery TWRP dla mojego to rolex I tutaj utknąłem! Zrobiłem Wipe. Przy czyszczeniu wyskakuje mi błąd jak na ekranie: Failed to mount 'system' (Invalid argument) Jednak spróbowałem zainstalować. Niestety telefon nie chciał zainstalować ani nowszej wersji Miui.eu, ani starszej. Po prostu pasek postępu zatrzymywał się pod sam koniec i nie było rady musiałem go restartować. Po tym zabiegu telefon przestał być widoczny przez PC w trybie Fastboot. Postanowiłem jeszcze raz zaatakować przez TWRP, ale przy pomocy Romu Global. Podczas instalacji wyskoczyły jakieś 2 czerwone linijki tekstu, ale rom zainstalował się. Niestety nie przyniosło to żadnego rezultatu, bo telefon wstaje, ale tylko do fazy konfiguracji. Wybór kraji i regionu, wpisuję hasło WiFi i przy wyboru rozpoczęcia od nowego konta, kiedy następuje sprawdzanie aktualizacji do systemu wisi a w międzyczasie wyskakują już znane mi komunikaty o zatrzymywaniu różnych usług Google. Przyznam się szczerze, że już jestem głupi. Przejrzałem parę wątków na forum, m.in. Niestety nie wiem jak to ugryźć i co jeszcze mogę zrobić. Może ktoś z Was miałby jakiś pomysł ... .Bardzo proszę o pomoc.
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Możesz ewentualnie przeczyścić telefon i wgrać globala przez MiFlash (fastboot albo EDL)... Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez Orjon
lazi1971 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Dzięki orion za info. Dzisiaj spróbuje to zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi