Skocz do zawartości
  • 0

normalnie - 2g, przy włączonych danych - 3G. Da się tak ustawić ?

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Czy mozna gdzieś coś zmodyfikować nie wiem np. za pomocą WSMTool lub edycji jakiegoś pliku konfiguracyjnego aby telefon normalnie pracował w trybie 2G. A gdy tylko załącze "Dane komórkowe" przechodził w tryb 3G ?
Po wyłączeniu danych komórkowych wracał  z powrotem do 2G.
A może jakąś apkę byście polecili do tego ?

Miałem coś takiego wbudowanego na starym telefonie na Cyanogenie. Była to bardzo przydatna funkcja. Da się tak zrobić na MIUI ?

A tak w ogóle, to co się stało w Miuiv6 ze skrótem 2g/3g ? Nie mogę go znaleźć.

Pozdrawiam.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Lama ma takie opcje,w necie opis lamy. Ale nie wiem, czy w miui zadziała.

Edit:

Jednak to rozwiązanie u mnie nie bangla (opcje związane z dźwiękiem czy ekranem blokady działają, jak sobie ustawiłem, ale 2g/3g już nie).

Edytowane przez Yary
  • 0
Opublikowano (edytowane)

A tak w ogóle, to co się stało w Miuiv6 ze skrótem 2g/3g ? Nie mogę go znaleźć.

Chwilowe niedopatrzenie czy celowe działanie? Mam nadzieję, że to pierwsze. Taka ikonka to duża wygoda, u mnie zawsze na głównym ekraie pulpitu.

PS: Czy w przypadku telefonów z LTE można sobie ręcznie przełączać 2G/3G/4G? Idzie do mnie Redmi Note LTE i zastanawiam się, czy testując na nim szybkość mobilnego internetu będę mógł wybierać, czy dany test będzie w trybie 3G czy LTE. A jeśli nie, to czy przynajmniej będę widział, w jakim trybie się on odbywa?

Edytowane przez latet
  • 0
Opublikowano (edytowane)

A nie wiecie może czy dostępność LTE w Polsce zależy tylko od modelu słuchawki, jej ustawień (no i "mapy zasięgu" danego operatora)? W sensie - czy jest dostępne dla wszystkich rodzajów abonamentów, kart pre-paid, itd.? Bo do testów Redmi Note LTE kupię karty pre-paid różnych operatorów...

O, widzę na stronie t-mobile, że to nie takie proste...

Karta USIM (Universal Subscriber Identity Module), jest niezbędna do używania technologii LTE. Dotychczasowa karta SIM nie zaloguje się do sieci LTE. Jak rozpoznać kartę USIM? Najprostszym sposobem jest sprawdzenie czy po numerze seryjnym na karcie znajduje się literka U (czyli – USIM). Usługa LTE jest aktywowana domyślnie w ofertach LTE. Proszę sprawdź, czy ta usługa wchodzi w skład Twojej oferty.

Więc chyba muszę zadać inne pytanie - czy jakakolwiek karta pre-paid pozwoli mi na przetestowanie LTE w jakiejkolwiek polskiej sieci?

Edytowane przez latet
  • 0
Opublikowano

Karta mobile Viking pozwoli na takie testy. Pracuje na nadajnikach play.

Dzięki za wskazówkę. Już zmówiłem kartę.

A jakieś inne jeszcze? Wolałbym się nie ograniczać z testami LTE do jednej sieci (i to wirtualnej, co – jak sądzę – może pociągać za sobą ukryte limity prędkości).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...