worekgdy Opublikowano 28 Lipca 2018 Opublikowano 28 Lipca 2018 Witam. Mam dziwny problem. Piszę SMS, wybieram adresata i .... w przypadku wybrania jednego, konkretnego numeru w polu "Do" automatycznie mam dołączonych sześc numerów z książki adresowej. Zawsze te same, zawsze w tej samej kolejności. Tak jakby osoby te były w jakiejś grupie. Uprzedzam nigdy nie były i nie są. Nie dało nic wykasowanie tej osoby i utworzenie jej kontaktu na nowo. Dalej dołączane są te numery. O co chodzi?
mariuszkwapien Opublikowano 28 Lipca 2018 Opublikowano 28 Lipca 2018 Witam. Mam dziwny problem. Piszę SMS, wybieram adresata i .... w przypadku wybrania jednego, konkretnego numeru w polu "Do" automatycznie mam dołączonych sześc numerów z książki adresowej. Zawsze te same, zawsze w tej samej kolejności. Tak jakby osoby te były w jakiejś grupie. Uprzedzam nigdy nie były i nie są. Nie dało nic wykasowanie tej osoby i utworzenie jej kontaktu na nowo. Dalej dołączane są te numery. O co chodzi?Może reset ustawień?? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
worekgdy Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Opublikowano 29 Lipca 2018 Wszystkich ustawień? To już wolę wysyłać do kilku osób. Za dużo pracy, prób i błędów, żeby wszystko działało jak trzeba. Dzięki i pozdrawiam
mariuszkwapien Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Wszystkich ustawień? To już wolę wysyłać do kilku osób. Za dużo pracy, prób i błędów, żeby wszystko działało jak trzeba. Dzięki i pozdrawiam Nie wszystkich możesz zrobić reset ustawień sieci może to wystarczy. Nie usuwasz wtedy zawartości telefonu tylko odświeża się ustawienia w moim rozumowaniu Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaAlbo inaczej może wyczyść dane w aplikacji sms ona się wyczyści ale możesz zrobić kopię zapasową i łatwo przywrócić zawartość sms Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Dnia 28.07.2018 o 10:17, worekgdy napisał: Nie dało nic wykasowanie tej osoby i utworzenie jej kontaktu na nowo. Dalej dołączane są te numery. Wyczyść dane aplikacji sms i sprawdź, czy pomoże: Ustawienia -> Aplikacje -> Zainstalowane -> SMS -> Wyczyść dane (na dole karty). 1
worekgdy Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Opublikowano 31 Lipca 2018 @mrosi dziękuję za poradę. Pomogło, ale nie czyściłam danych całkowicie tylko wybrałem czyszczenie pamięci podręcznej. Teraz wybiera jedną, konkretną osobę. Pozostałym również dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam 1
worekgdy Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Opublikowano 14 Marca 2020 Witam. Musze jednak wrócić do tematu. Niestety znów ten sam problem. I to już nie tylko przy jednej osobie, ale co najmniej przy trzech różnych. Wybierając kontakt, wpisując SMS wszystko jest OK. Dam WYŚLIJ i dołącza dodatkowe numery. Oszaleć można. Czyszczenie pamięci SMS za radą @mrosi i pełne, i podręczne nie przynosi już efektu. To chyba było jednorazowe lub jakimś cudem Nie wspomnę o co coraz częstszych przypadkach nie dostarczania SMSów.
Kamil Kupiec Opublikowano 14 Marca 2020 Opublikowano 14 Marca 2020 4 godziny temu, worekgdy napisał: Witam. Musze jednak wrócić do tematu. Niestety znów ten sam problem. I to już nie tylko przy jednej osobie, ale co najmniej przy trzech różnych. Wybierając kontakt, wpisując SMS wszystko jest OK. Dam WYŚLIJ i dołącza dodatkowe numery. Oszaleć można. Czyszczenie pamięci SMS za radą @mrosi i pełne, i podręczne nie przynosi już efektu. To chyba było jednorazowe lub jakimś cudem Nie wspomnę o co coraz częstszych przypadkach nie dostarczania SMSów. Kiedyś miałem podobny przypadek to okazało się że wina leżała po stronie karty SIM. Gość w Play powiedział że często się to zdarza bo teraz karty mają więcej pamięci na kontakty i przez to się psują częściej. Po wymianie karty problemy ustały.
worekgdy Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Problem nie ustąpił. Na szczęście MI6 sprzedany i przesiadka na MI10 Lite 5G Ma razie bez problemu, ale tu SMSy obsługuje Google Messages (też trochę mnie wkurza )Ale nie sądzę żeby to był problem z kartą SIM. Nigdy nie trzymalem kontaktów na karcie. Zawsze i wyłącznie zsynchronizowane z kontem Google.Nie mniej jednak, może komuś ta rada pomoże.Temat chyba zamknąć.Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi