prezes007 Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Cześć, wie kto może jak w Mi6 przejść do ustawień redukcji szumów? Bo to może ta opcja u mnie nie działa? Podczas rozmów bardzo słabo mnie słychać, a gdy podgłośnie mikrofon na maxa to rozmówcy narzekają, że odbija się ich głos. Coś jest nie tak. Testowałem także dyktafon i nawet gdy nagrywałem "ciszę" to na nagraniu słychać szumy.
eML Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) *#*#6484#*#* Testowałem przed chwilą u siebie mikrofon i sprawa wygląda tak (nie mam problemów z mikrofonem jakby co). Podczas testu (4-główny mikrofon) jak mówię do głównego to słyszę tę wiadomość a potem jej ciche echo, jak mówię do mikrofonu na górze (przy teście głównego mikrofonu - 4) to słyszę tylko tę wiadomość bez echa. Jak robię test mikrofonu górnego (nr 6) i mówię do niego to słyszę wiadomość jasną i klarowną a jak mówię do dolnego to cisza. Tak to wygląda u mnie. Może warto wgrać oprogramowanie raz jeszcze albo przejść na inne. Edytowane 19 Lipca 2018 przez eML Dodanie informacji
prezes007 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Opublikowano 19 Lipca 2018 ponowne zainstalowanie oprogramowania miui 9 nie pomogło. Także przesiadka na miui 10 global beta nic nie dała. Telefon nigdy mi nie upadł więc czy mogło dojść do uszkodzenia mikrofonu? W jaki sposób sprawdzałeś kolejno mikrofony?
prezes007 Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Opublikowano 24 Lipca 2018 Wykonałem właśnie Hardware tests i za pomocą dyktafonu nagrałem "Main mic speaker feedback test" oraz "simulationcall test". Nagrania w zał. Może na ich podstawie ktoś ma pomysł co z moim tel. może być nie tak? call test.mp3 mic test.mp3
Rekomendowane odpowiedzi