CichyWiatr Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Witam Jestem nowym użytkownikiem androida i mam problem z klawiaturą, mianowicie na każdej klawiaturze (Xperia Z czy Swype + Dragon) mam wszytkie znaki alfabetu zagranicznego, np. gdy dłużej nacisnę literę "a" to mam nie tylko (a, ą) do wyboru, ale również wszystkie jego wariację z innych języków (nie polskich) typu ä i inne. Jak się ich pozbyć? Pozdrawiam
krzysztof798 Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 He, ja też tak mam, ale przyjąłem że tak ma być i wszyscy obowiązkowo tak muszą mieć. Rzeczywiście te inne literki są zbędne. Żeby zmienić, by trzeba ingerować w Swype, a tego nikt nie zrobi. Wysłane z mojego MI 3W
ZduneX25 Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Przecież to normalne, że wszystkie klawiatury są przystosowany do masy języków i nikt specjalnie dla nas nie będzie ograniczał tablic tylko do polskich znaków.
CichyWiatr Opublikowano 14 Września 2014 Autor Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Przecież to normalne, że wszystkie klawiatury są przystosowany do masy języków i nikt specjalnie dla nas nie będzie ograniczał tablic tylko do polskich znaków. To nie jest normalne. Po przesiadce z Windows Phone na Androida spodziewałem bardzo dopracowanej klawiatury typu Flow, która była tutaj o wiele wcześniej, niż na WP, ale na razie z tych co testowałem programów nie znalazłem nic, co by mogło do pięt dorównać klawiaturze Microsoftu. No nic, po testuję resztę klawiatur i wybiorę sobie coś. Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2014 przez CichyWiatr
latet Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 A możesz napisać, czym Cię tak urzekła klawiatura pod WP? Oprócz braku "zbędnych" znaków? Nie pytam złośliwie, ale z ciekawiści – nie miałem nigdy styczności z WP.
CichyWiatr Opublikowano 14 Września 2014 Autor Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Jasne Zacznę od tego, że słownik Microsoftu jest o wiele bogatszy i bardziej przewidywalny niż te z androida (może wraz z korzystaniem poprawia się to, nie wiem). Testowałem swiftkey, swype, xperia x, touchpal, GO Keyboard i aktualnie korzystam z Swype i żadna z tych nie miała wszystkich opcji na raz: - znaki alfabetu tylko z języków jakie ustawimy, - lista pozioma/rozwijana z podpowiedziami wpisywanego słowa, a nie np. tylko 3 słowa. - oznaczenie słów nie będących w słowniku i opcjonalnie łatwe dodanie słowa do słownika. - w nie których aplikach okna popup z dodatkowymi znakami są dosłownie pod palcem, przez co ich nie widzimy. - okno z emotikonami znakowymi (nie chodzi mi o obrazkowe, tylko typu ":-)" - znak entera jako zakończenie wiadomości (opcjonalnie). Była bardzo intuicyjna, jak dostałem aktualizację do WP 8.1 to od razu jak pisałem wszystko było tam gdzie powinno być i działało jak trzeba. Trochę przesadziłem, że to pięt nie dorasta, ale miło by było zobaczyć klawiaturę z WP na Androidzie. Kto wie, może kiedyś tutaj na forum napiszę czego mi brakuję z WP na Androidzie . Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2014 przez CichyWiatr
saimon Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 No to w swiftkeyu brakuje tylko rozwijanej poziomej listy. A enter jako zakończenie wiadomości ustawia się w aplikacjach, nie w klawiaturze. 1
nosports Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) w swiftkey mam tylko polskie znaki, ale wiem o co chodzi Ci z klawiaturą z wp8.1 miałem lumie925 i cięzko to opisac ale tamta klawka powodowała poprostu usmiech na twarzy w trakcie jej korzystania, czasami miałem wrazenie ze ona wiedziała co chce napisac ,zdarzało sie ze podpowiadała słowo które pasuje do kontekstu i jest lepsze od tego które miałem akurat w głowie, jednym słowem klawa wp jet genialna i to prawda niema takiej na andku, nie zrozumie mnie ten kto nigdy nie korzystał z niej przez jakis okres czasu, ja tez tego nie rozumiałem dopóki się z nią nie rozstałem:( wogóle to mam głęboką rozkmine czy następny fon to będzie mi4lte bo nokia 930kusi Edytowane 15 Września 2014 przez nosports
Rekomendowane odpowiedzi