Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam prosbe.
kupiłem mi4 na ibaygou rom był 4.8.22 z jezykiem polskim, chciałem zainstalowac Rom miui polska v5 stable. Zainstalowalem jak w instrukcji tylko nie zrobilem resetu do ustawien fabrycznych i mam brak zasiegu sim, caly czas bledy o zatrzymanej aplikacji itp. Ogolnie tel nie do uzytku. Jak z tego wybrnac bez kasowania wszystkch danych z tel. Kopie zapasowa zrobilem. Prosze o pomoc.

Opublikowano

Wgraj ostatni dev MIUIPolska 4.8.22 wg. instrukcji metoda 1.

Stable jest starszą wersją od tej co wrzuca ibuygou - stąd są problemy z aplikacjami.

Opublikowano

Kurcze to jest moje pierwsze spotkanie z miui i xiaomi. Ogolnie tel. Super. Czy byłaby taka możliwość, żeby mi napisać łopatologicznie krok po kroku jak zaktualizowac do romu miui polska v5 stable? Czy jak zrobie to wipe data to wyczysci mi caly telefon? Jak to jest ze ten tel. Ma dwa systemy ?

Dziekuje za szybka odpowiedz Acid. Przy czym tel mi sie resetuje i caly czas wyskakuja komunikaty ze aplikacja zostaje zamknieta. Jak podlaczam tel do kompa to widzi tylko karte i chce ja sformatowac. Masakra jakas.

Opublikowano (edytowane)

1 co źle zrobiłeś to wgranie starszej wersji stable na nowszą dev (czyli tą którą miałeś wgraną przez ibg) - zrób jak pisze Acid, czyli wgraj nowszą wersję dev.

Tapnięte z MI2S

Edytowane przez Eru
Opublikowano

Ale on pewnie nie może korzystac z fona przez błędy.

Najlepiej wejść do recovery (w instrukcji jest napisane jak...) i przełączyć się na drugi system bez napisu latest.

Tam powinno być czysto. I dopiero z tego poziomu wgrać rom.

Co do wersji to w sumie kolega nie mógł wiedzieć o tym bo jak sobie popatrzy w info o telefonie to ma tylko numer wersji 4.8.22.

Nie wszyscy - szczególnie początkujący - wiedzą, że to jest data. Potem musiałby porównać tę datę z datą dodania wersji stable na stronie i stwierdzić, że jednak jest starsza mimo, że na stronie informuję, by początkujący wgrywał stable.

Opublikowano

Witam, udało się. Musiałem zrobić wie data. Dane niestety zostały skasowane, ale miałem gdzieś kopie wiec jest ok. Akropol kopii. Zrobiłem kopie ustawień kontaktów aplikacji i po zrobieniu wie kopie tez wciełox wiec po co ta kopia?

Opublikowano

Może coś źle przywracasz? Zobacz w opcjach kontaktów czy są one widoczne. Jest taka opcja co pokazuje jakie kontakty mają być widoczne. Może są tylko ustawione jest pokazywanie innego konta. No i na przyszłosć lepiej jednak włączyć chociaż synchronizacje kontaktów z kontem Xiaomi. Dzięki czemu kontakty są zawsze do przywrócenia, nawet jak przypadkowo usuniesz kopię z telefonu.

Wysłane z MI4 W

Opublikowano

Witam, miałem synchronizację z chmurą xiaomi i mam galerie, kontakty. Ale chodziło mi o kopie zapasową jaką można zrobić z ustawienia>kopia zapasowa. Zrobiłem tak i po wipe ją wcieło.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zależy jaki Wipe. Jeśli Wipe all data w recovery to tak bo to kosi cały telefon jak nazwa wskazuje.

Jeśli tylko User data albo Wipe z ustawień MIUI to kopia jest wciąż w /MIUI/backup na nośniku USB.

Wysłane z MI4 W

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...