Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję pomocy. Mi band 2 łączy się z mi fit. Ale nie widać go na endomondo. Nawet kiedy odlaczam opaske od mi fit to mi band nie chce sparowac się z telefonem przez bluetooth tylko odsyła mnie do mi fit. 

Opublikowano

Próbowałam. Problem polega na tym, że na przykład przy runastic opaske widać ale jak próbuję ja połączyć z programem to odsyła mnie do mi fit. A jak już sparuje ja z mi fit to nie mogę jej połączyć z programem. 

Opublikowano

Spróbuj tak

Uwidocznij opaskę w Mificie

odinstaluj Mifita

wykryj opaskę w bluetooth w telefonie i wtedy spróbuj .

Jak nie pomoże to: ustawienia -->zainstalowane systemowe aplikacje, i tam odszukaj pozycje bluetooth (chyba 3 powinny być), wejdź w nie po kolei , wyczyść dane aplikacji i zobacz czy to pomogło.

Opublikowano
Dnia 8.06.2018 o 19:33, Netoper napisał:

Spróbuj tak

Uwidocznij opaskę w Mificie

odinstaluj Mifita

wykryj opaskę w bluetooth w telefonie i wtedy spróbuj .

Jak nie pomoże to: ustawienia -->zainstalowane systemowe aplikacje, i tam odszukaj pozycje bluetooth (chyba 3 powinny być), wejdź w nie po kolei , wyczyść dane aplikacji i zobacz czy to pomogło.

Nie działa :( przy próbie parowania opaski z bluetooth pojawia się coś takiego 

Screenshot_2018-06-09-19-42-42-875_com.xiaomi.bluetooth.png

Opublikowano

Dobra, zainstaluj z powrotem MiFit, wejdź w zainstalowane programy, wyczyść dane w apce MiFit, odinstaluj MiFit, restart fona, wejdź w aplikacje systemowe wyczyść dane w tych trzech apkach związanych z Bluetooth, restart fona, zobacz czy fon wtedy w ustawieniach Bluetooth wykryje opaskę.

Poleciało z fona.

Opublikowano

Ale telefon za każdym razem gdy odinstaluje mi fit widzi opaske. Problem polega na tym, że ja jej nie mogę sparowac. Bo wymusza kontakt z mifit. Normalnie jak każde inne urządzenie da się sparowac z telefon tak tu pojawia się komunikat jak wyżej. Że można sparowac po instalacji mi fit. A jak zainstaluje mi fit to albo nie pojawia się wcale w bluetooth albo wymusza otwarcie mi fit 

Opublikowano

Czy zrobiłaś czyszczenie danych aplikacji w tych apkach Bluetooth?
Ja miałem podobne problemy ale z gadget bridge, raz mi się amaz połączył i później lipa, że 3 godziny walczyłem i w końcu pomogło właśnie wyczyszczenie danych w apkach odpowiadających za Bluetooth, nie wiem konkretnie która bo po kolei wszystkie wyczyściłem, i po wyczyszczeniu gadgedbridge od pierwszego strzała wykrył amaza.

Poleciało z fona.

Opublikowano (edytowane)

Kurcze kończą mi się pomysły, u mnie pomogło wyczyszczenie danych z apek systemowych powiązanych z obsługą bluetooth, wtedy mi zniknął ten wpis żeby skorzystać z Mifita, z tym że wcześniej też wyczyściłem dane z Mifit i odinstalowałem MiFit.

Coś Ci trzyma w pamięci fona info że był/jest zainstalowany MiFit, ale co jeszcze może być oprócz danych w apkach bluetooth to nie mam pojęcia.

spróbuję zaraz screena zapodać o które apki chodzi

Screenshot_2018-06-11-19-16-20-283_com.miui.securitycenter.png

Edytowane przez Netoper
add screen
Opublikowano

Miałem dokładnie ten sam problem. Endomondo nie znajdowało mojej opaski. Oto co mi pomogło:

Nie musisz parować opaski bezpośrednio w menu bluetooth, wystarczy że będzie widoczna i połączona przez Mi Fit i/lub Mi Heart Rate (btw polecam apke i kupno wersji premium do wspolpracy z endo).

Jak zobaczysz na tym filmie :

https://www.youtube.com/watch?v=4SecKw5mnQk

menu łączenia z czujnikiem bluetooth smart wyglądało inaczej niż w najnowszej wersji Endo (teraz chyba 18.5). Teraz już nie ma takiej zakładki jak w 1min 06 sek. filmiku. U mnie to okazało się kluczowe. Ściągnąłem wersję 18.4.4 gdzie jeszcze była taka zakładka, wykonałem wszystkie kroku z filmu, w tym także aktywowanie czujników z 1min 06 sek. filmu i nagle endo widziało moją opaske.

Teraz za każdym razem jak mam włączone bluetooth to Endomondo samo łączy się z opaską nawet po aktualizacji do najnowszej wersji.

PS

Gdzieś na forach wyczytałem, żeby parować opaskę na włączonym GPS-ie i tak właśnie kombinowałem. Może placebo a może coś w tym jest.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 12.06.2018 o 11:50, Onfiskator napisał:

Miałem dokładnie ten sam problem. Endomondo nie znajdowało mojej opaski. Oto co mi pomogło:

Nie musisz parować opaski bezpośrednio w menu bluetooth, wystarczy że będzie widoczna i połączona przez Mi Fit i/lub Mi Heart Rate (btw polecam apke i kupno wersji premium do wspolpracy z endo).

Jak zobaczysz na tym filmie :

https://www.youtube.com/watch?v=4SecKw5mnQk

menu łączenia z czujnikiem bluetooth smart wyglądało inaczej niż w najnowszej wersji Endo (teraz chyba 18.5). Teraz już nie ma takiej zakładki jak w 1min 06 sek. filmiku. U mnie to okazało się kluczowe. Ściągnąłem wersję 18.4.4 gdzie jeszcze była taka zakładka, wykonałem wszystkie kroku z filmu, w tym także aktywowanie czujników z 1min 06 sek. filmu i nagle endo widziało moją opaske.

Teraz za każdym razem jak mam włączone bluetooth to Endomondo samo łączy się z opaską nawet po aktualizacji do najnowszej wersji.

PS

Gdzieś na forach wyczytałem, żeby parować opaskę na włączonym GPS-ie i tak właśnie kombinowałem. Może placebo a może coś w tym jest.

Sposób ze ściągnięciem wersji starszej (18.4.4) u mnie zadziałał! Dziękuję! Po aktualizacji do najnowszej Endomondo już widziało Mi Banda :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem identyczny problem jak autorka tematu i pomogło zainstalowanie Endomondo 18.4.4 jak wyżej napisano :-)

Po aktualizacji działa bdb

• 4 tygodnie później...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...