Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ciekawy jestem czy te cn bd wychodzic wogole, czy xiaomi juz nie idzie przypadkiem tylko w global

Edytowane przez OutSideR
Opublikowano (edytowane)

Kiedy będzie MiuiPolska 43.0 ? Ma ktoś jakieś informacje bo nie wiem czy wrzucać tego globala

haha nie wrzucaj globala chyba ze chcesz co chwile softami zonglowac :-D

Edytowane przez OutSideR
Opublikowano (edytowane)

haha nie wrzucaj globala chyba ze chcesz co chwile softami zonglowac :grin:

No ja od wczoraj miałem 41.1, 43 global i teraz 43 pl - ten Acida najlepszy, nie ma co :)

Edytowane przez r0bertt
Opublikowano

Jest dobrze ostro testuje i nic nie wywala, ani nie zamula, co lepsze ram sie nie konczy i nie konczy:D. Oczywiscie mineło kilkadziesian minut od aktualizacji, wiec zawsze system jest lekki ale moim zdaniem jest ok. Dzieki Acid.

Opublikowano

ok przydalo by sie tera porownac cm11 i miui v43, bo nie wiem czy wracac do miui:) jakby telefon chodzil tak szybko jak cm11 i bateria by tak trzymala to nawet bym sie nie zastanawial.

Opublikowano

cm11 nie miałem więc nie porównam,ale jest dobrze ram się nie kończy,telefon chodzi płynnie to chyba najlepszy soft jaki miałem w redmi 1s

Opublikowano

Jest problem, jak mam właczoną navgator, i wygasze ekran, a w miedzyczasie dostane sms, to ekran sie nie wybudzi włącznikiem. Przyciski pod ekranem działaja bo jest wibracja, ale ekran jest ciemny, i potrzebny restart.

Opublikowano

ok przydalo by sie tera porownac cm11 i miui v43, bo nie wiem czy wracac do miui:) jakby telefon chodzil tak szybko jak cm11 i bateria by tak trzymala to nawet bym sie nie zastanawial.

Niedawno pisales ze miui to takie gowno.
Opublikowano (edytowane)

Niedawno pisales ze miui to takie gowno.

przecie w kazdym poscie pisalem ze "poki co" tzn sam czekam na porzadna wersje na ten telefon bo bardzo lubie miui ale napewno do wersji 37 dla mnie to wielkie gowno

edit: no i w koncu jak to jest bo na miu.com jest napisane ze xiaomi problem zalatwilo swapem a nie optymalzacja romu, prawda to?

Edytowane przez igoor1983
Opublikowano

a jak ram? normalnie juz? bo dopiero wieczorem bd w stanie go pobrac

Jest ok, a tak z ciekawości Acid jak możesz to napisz co zrobili w tym romie, że nagle działa i mimo odpalenia wszystkiego naraz stale mam po 150-200 mb wolnego ramu?

Popieram użytkownika glass - najlepszy rom na redmi 1s!

Opublikowano (edytowane)

Wyraźna poprawa :) 43.0 jest o niebo lepszy od 41.0. Póki co ani razu się nie przyciąl i zużycie RAMu jest wyraźnie mniejsze. Max. 85%.

Edytowane przez matis2118
Opublikowano

Jeśli mam wersję 37 i chcę wgrać 43 to po wgraniu trzeba zrobić dodatkowo full wipe tak? Co zrobić żeby nie musieć instalować po aktualizacji romu wszystkich programów jeszcze raz, ustawiać wszystko, zgrywać kontakty , notatki itp ?

Opublikowano (edytowane)

[...]Co zrobić żeby nie musieć instalować po aktualizacji romu wszystkich programów jeszcze raz, ustawiać wszystko, zgrywać kontakty , notatki itp ?

Ustawienia->System->Kopia i kasowanie danych->Utwórz kopię MIUI

Z kopii możesz przywrócić wszystko o czym napisałeś. Oczywiście, jeśli po instalacji zauważysz, że masz taką potrzebę.

Edytowane przez Ramirez
Opublikowano (edytowane)

Obecnie nie mam już dostępu do 1S, ale cała ta sprawa bardzo mnie ciekawi. Czy mogę Was prosić o wyniki podstawowych (w senie: popularnych) benchmarków, np. Antutu 5.1 (z jego nowym modułem HTML5), Vellamo, Basemark GUI, A1 SD Bench. Przynajmniej część z nich. Chodzi mi o porównanie wyników pod CM oraz pod MIUI w poprawionej najnowszej wersji 43 oraz w wersjach starszych (wadliwych).

Dzięki.

system w koncu ubija aplikacje systemowe. Teraz to super wszystko chodzi.

No, to jest dowód, że nie tylko dołożyli swapa, ale coś naprawdę poprawili.

Edytowane przez latet
Opublikowano

Ja zrobiłem test Antutu i różnicy praktycznie żadnej nie widzę :) Na CM telefon miał 21050 a na nowym MIUI 20085, więc różnicy nie ma praktycznie. Nowa wersja działa tak jak powinna.

Opublikowano

Hmm, sprawdzi ktoś czy telefon uruchomi się bez SD? Komuś crashował, to chyba z winy właśnie zintegrowanego swapa... :P

Działa bez problemu.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam telefon bez sd i wszystko działa na nowym sofcie

P.s. wygląda na to że naprawili ten błąd w sofcie. Na prawdę da się korzystać teraz z miui. Jestem w szoku... serio. To chyba przez to wejście na Indie z tym telefonem. Za duży fail by był. Jestem w szoku o tyle że naprawili to w miui v5 a przecież zaraz 4.4 i miui v6. Tutaj rację przyznaje użytkownikowi tosshi2 za to że jako jeden z nielicznych był uparty i czekał na fix. A ja sie bawiłem w jakieś cm. Jeszcze pare dni pewnie na nim posiedzę bo dopiero co udało mi się go perfekcyjnie skonfigurować (szkoda mi teraz tego!) ale będę się slinil i patrzył na miui na drugim telefonie. Xiaomi jednak porządną firmą :-P

P.s.2 Tosshi2 lub ktoś kto ogarnia mógłby przeanalizować czy ten błąd już jest naprawiony na prawdę? Bo czytam różne wersje. Że to niby swap itp. Przydałaby się głębszą analizą

P.s.3 też już nie macie tego efektu lcd off jak blokujecie telefon czy tylko ja?

P.s.4 w piatkowy wieczór siedzę ze znajomymi i nikt nie rozumiem dlaczego tak się cieszę.. ech całe miui ich omija... Nie wiedzą co tracą

Edytowane przez CrazyJapanese
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...