kilersosa Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witam, tak jak w tytule telefon nie widzi karty SIM, a dokładniej to jeszcze jak byłem w Polsce wszystko działało, tuż po przekroczeniu granicy Niemieckiej telefon karty już nie "widział". Myślałem, że po prostu zmieniamy położenie czy coś wiec się tam coś chrzani, utrzymywałem się w nadziei, że zaraz jak przyjedziemy do Holandi to wszystko wróci do normy, lecz tak się nie stało. Minął dzień, dwa i nic...dalej to samo próbowałem czyścić zarówno kartę jak i wnętrze, dodam jeszcze, że karta nie jest na abonament jeżeli to by miało robić jakąś różnice . Z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam.
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Sprobowales zmienic region na Holandie? Moze tu lezy problem..
ohara Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 A roaming jak u ciebie, może nie włączony. 1
kilersosa Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) próbowałem zmienić region na Holandie..tylko problem w tym, że mój Redmi 4A nie posiada w swojej ofercie regionu Holandi.A co do roamingu to przesyłam zdjęcie. Co do regionu mogę jedynie ustawić Niemcy najbliżej, ale nawet to nic nie daje. Próbowałem juz szukać na internecie jakiś porad ale wszystko póki co na marne. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez kilersosa
Groteskowy Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 Czyli albo nie masz włączonego roamingu u operatora albo jesteś do błędnego partnera u nich zalogowany. Jeżeli masz możliwość wyszukania operatora to poszukaj Vodafone lub T-Mobile. Ale najczęściej to co odpisujesz do brak roamingu
SabinaFronczyk Opublikowano 8 Maja 2022 Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) Też mi się wydaję, że to brak roamingu. Ja ostatnio wyjechałam do Niemiec na weekend i nie miałam internetu, co było okropne, bo przecież potrzebowałam m.in. nawigacji. Na szczęście u znajomych wszystko działało poprawnie, ale ja czułam się odcięta od świata. Najlepiej skontaktować się z operatorem. Dopiero po upewnieniu się, że wszystko co trzeba zostało aktywowane można przejść do poszukiwania innych źródeł problemu. Więcej informacji na ten temat można znaleźć tutaj - https://satelitarnecyfrowe.pl/dlaczego-telefon-nie-widzi-karty-sim/. Edytowane 9 Maja 2022 przez SabinaFronczyk
Rekomendowane odpowiedzi