Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z deep sleep od nowości (fona mam od miesiąca). Telefon wybudza się co chwilę. W statystykach Android System i Android(on jest odpowiedzialny za wakelocki) są na samej górze. Problem występuje u mnie na wszystkich wersjach MIUI. Przez ok 8h w idle poziom baterii spada o 6-7%. BetterBatteryStats nie pokazywał żadnych wakelocków. Próbowałem:

-factory reset

-wyłączenie optymalizacji MIUI

-zmianę ROMu na MIUI Global Beta oraz na xiaomi.eu

-włączenie trybu samolotowego i oszczędzania baterii nie przynosi żadnego efektu

-na czystym MIUI bez apek ze sklepu play problem też występuje.

Screenshot_2018-04-14-18-44-56-411_com_miui.securitycenter.thumb.png.324227094f77bab7f66cef03a3e80c7d.pngScreenshot_2018-04-14-18-44-46-308_com_miui.securitycenter.thumb.png.95fd258c77b0dd0bbac80182b30aef4b.png

Edytowane przez pc622k
Opublikowano

U mnie Android też jest na pierwszym miejscu, ale używając 24/7 bt z mibandem2 i dużo LTE + Netflix dochodzę do 5h SOT. Global dev. Interesujące jest to, że Ty doświadczasz takich problemów.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

rozwiazał ktos problem bateria? jak było nowy  na 9.2.6 (chyba) i pozneij tej pierwszej opcji z gestami. Bateria trzymała 2 dni a teraz na 2 dzien rano juz woła o ładowarke.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Rozwiązałem problem z baterią. Otworzyłem tylną klapkę i odłączyłem baterię od płyty głównej na kilka minut i spowrotem ją podłączyłem.

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 1.08.2018 o 15:44, pc622k napisał:

Rozwiązałem problem z baterią. Otworzyłem tylną klapkę i odłączyłem baterię od płyty głównej na kilka minut i spowrotem ją podłączyłem.

Chłopie, jesteś mistrz. Od dłuższego czasu miałem problem z drenażem, niezależnie od romu. Taki prosty zabieg, a mi też pomógł. Do tej pory po odłączeniu od ładowania praktycznie w oczach spadało do 92-90%, dzisiaj po odłączeniu i sprawdzeniu maila, FB itd mam wciąż 99. Dzięki ;)

Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.08.2018 o 08:15, wozzo napisał:

Chłopie, jesteś mistrz. Od dłuższego czasu miałem problem z drenażem, niezależnie od romu. Taki prosty zabieg, a mi też pomógł. Do tej pory po odłączeniu od ładowania praktycznie w oczach spadało do 92-90%, dzisiaj po odłączeniu i sprawdzeniu maila, FB itd mam wciąż 99. Dzięki ;)

I ten trick rozwiązał mi też powszechnie znany problem z dotykiem

Edytowane przez pc622k
Opublikowano
Dnia 13.08.2018 o 17:14, Fonsz napisał:

@pc622k Tak z ciekawości co to za powszechnie znany problem z dotykiem? Nigdy nie słyszałem o takowym i jestem ciekaw

Chodzi o to, że w dotyk czasem sie zwiesza lub jest niedokładny szczególnie w grach i trzeba wygasić i włączyć ekran żeby spowrotem działał normalnie.Jest to częsty problem w Redmi 5 Plusach - na oficjalnym forum MIUI pełno jest takich tematów.