Pietr Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Siemka. Mam dość nietypowy problem. I to od niedawna. Gdzieś ok miesiąca a telefon mam pół roku. Jak przechodzę pomiędzy oknami to widzę (zwłaszcza na czarnym tle) białe części interfejsu poprzedniej aplikacji. Dość bardzo denerwujące jest to ponieważ z tego co zauważyłem to dotyczy to tylko górnej części wyświetlacza (ok. 1/3). I im wyżej to przebarwienia bardziej się nasilają. Da radę to jakoś ograniczyć? Lub najlepiej całkowicie zniwelować? Wcześniej tego nie dostrzegałem.
Pietr Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Dzięki. Dla potomnych: Polecam aplikacje Color Changer PRO i ustawienie wartości kolorów na 230. Nie zmienia praktycznie wyświetlanych kolorów a śladów nie widać. Dodatkowo sama uruchamia się podczas startu systemu. Więc wystarczy ją zainstalować, skonfigurować i zapomnieć o problemie.
molt Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Kalibrację można czasem znaleźć w ustawieniach telefonu (np. AEX mod). Jak wspomniał Pietr zmiana RGB na wartość z zakresu 220-230 załatwia sprawę.
Rekomendowane odpowiedzi