Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sytuacja wygląda tak: na zablokowanym bootloaderze chciałem wgrać globala przez Xiaomi MITool - wszystko szło dobrze do ok 75% kiedy to laptop się wyłączył..:(

MiFlash go widzi - ale nie mogę nic wgrać ze względu na bootoader

Przez ADB też odpowiada - jak wejdę w fabryczne MiRecovery 3 (po chińsku)

Przed akcją dołączyłem konto do odblokowania bootloadera - unlocker widzi telefon ale zostało jeszcze 60h do pozwolenia i tu pytanie nie mogę go w tej chwili wyłączyć całkowicie mam obawy że bateria nie wytrzyma tych 60h - a po podłączeniu do ładowarki  nie sygnalizuje ładowania - i tak całych czas mam go podłaczone do ładowarki.

Pół nocy przerabiałem metody unbrick - ale wszytsko póki co sprowadza się do zablokowanego bootloadera

Jeżeli telefon dotrwa do odblokowania - to czy globala mogę wgrać po prostu MiFlashem?

Opublikowano
30 minut temu, waldi26 napisał:

Żadna opcja nie załapała mi pcsuite nie ma połączenia

Powinien załapać połączenie po wejsciu do recovery. Spróbuj zassać chińską wersję MiPC (z tego co wiem, ang nie działa poprawnie).

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Nezumi napisał:

Powinien załapać połączenie po wejsciu do recovery. Spróbuj zassać chińską wersję MiPC (z tego co wiem, ang nie działa poprawnie).

Super wszedł od razu w recovery co prawda chiński rom ele nie bede wybrzydzał w tej chwili, tylko nie wiem co kliknąć w krzaczkach

Przechwytywanie.JPG

google translatorem ze zdjęcia to pierwsze pobranie nowego romu a druga opcja wskazanie z dysku, pobierać nie chce  a jak wskazałem globala to się obraził, ściagam chiński i mu podam z dysku...

Edytowane przez waldi26
nowe
Opublikowano
52 minuty temu, Nezumi napisał:

http://en.miui.com/thread-629059-1-1.html Tutaj masz tutorial co mniej więcej robić w przypadku birck Note 4, powinno też działać na MiNote, tylko trzeba pobierać odpowiednie dla modelu romy.

Póki nie flashowanie nie startuje, burzy się że inne sesje adb mogą być w tle, ubilem wszystko ale nic zrestartuje komp zobaczę

15230184170521547806941.jpg

Opublikowano (edytowane)

OK, teraz zostawiłem póki co na kompie 0% a na telefonie pasek drgnął.

Edit

Prawie nie nie oddycham , na telefonie 3/4 a na kompie 0%, uwaga kolegi bezcenna bo kilka razy anulowalem proces bo długo pasek był na wysokości ok 1mm potem szybko wskoczył na ok 25%

No i jest :)

Dziekuję wszystkim zainteresowanym, teraz grzecznie poczekam na odblokowanie. 

IMG_20180406_154648_HDR.jpg

Co ciekawe widocznie cały czas się ładował mimo braku podświetlenia diody, bo bateria jest full

Edytowane przez waldi26
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...