waldi26 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Sytuacja wygląda tak: na zablokowanym bootloaderze chciałem wgrać globala przez Xiaomi MITool - wszystko szło dobrze do ok 75% kiedy to laptop się wyłączył..:( MiFlash go widzi - ale nie mogę nic wgrać ze względu na bootoader Przez ADB też odpowiada - jak wejdę w fabryczne MiRecovery 3 (po chińsku) Przed akcją dołączyłem konto do odblokowania bootloadera - unlocker widzi telefon ale zostało jeszcze 60h do pozwolenia i tu pytanie nie mogę go w tej chwili wyłączyć całkowicie mam obawy że bateria nie wytrzyma tych 60h - a po podłączeniu do ładowarki nie sygnalizuje ładowania - i tak całych czas mam go podłaczone do ładowarki. Pół nocy przerabiałem metody unbrick - ale wszytsko póki co sprowadza się do zablokowanego bootloadera Jeżeli telefon dotrwa do odblokowania - to czy globala mogę wgrać po prostu MiFlashem?
Nezumi Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Tak, tylko nie klikaj opcji "flash all and lock". Pobierz MiPCSuite i zobacz, czy ten programik załapie.
waldi26 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Żadna opcja nie załapała mi pcsuite nie ma połączenia
KamPaw Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Jaki tel.?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 30 minut temu, waldi26 napisał: Żadna opcja nie załapała mi pcsuite nie ma połączenia Powinien załapać połączenie po wejsciu do recovery. Spróbuj zassać chińską wersję MiPC (z tego co wiem, ang nie działa poprawnie).
KamPaw Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 https://drive.google.com/drive/folders/1TtY8eLUzma4lv_PWuAWDhAVHCUD1rAjR?usp=sharingSpróbuj tegoWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
waldi26 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 2 godziny temu, KamPaw napisał: Jaki tel.? Mi note 3 6/64 2 godziny temu, KamPaw napisał: https://drive.google.com/drive/folders/1TtY8eLUzma4lv_PWuAWDhAVHCUD1rAjR?usp=sharing Spróbuj tego Z trybu fastboot (vol- & power) zresetował się i wszedł w Mi Recovery 3 (fabryczne chińskie 3 linijki z czegoo najniższa to przejście w tryb download - ikona tlf z podłaczonym USB).
waldi26 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Nezumi napisał: Powinien załapać połączenie po wejsciu do recovery. Spróbuj zassać chińską wersję MiPC (z tego co wiem, ang nie działa poprawnie). Super wszedł od razu w recovery co prawda chiński rom ele nie bede wybrzydzał w tej chwili, tylko nie wiem co kliknąć w krzaczkach google translatorem ze zdjęcia to pierwsze pobranie nowego romu a druga opcja wskazanie z dysku, pobierać nie chce a jak wskazałem globala to się obraził, ściagam chiński i mu podam z dysku... Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez waldi26 nowe
Nezumi Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 http://en.miui.com/thread-629059-1-1.html Tutaj masz tutorial co mniej więcej robić w przypadku birck Note 4, powinno też działać na MiNote, tylko trzeba pobierać odpowiednie dla modelu romy.
waldi26 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 52 minuty temu, Nezumi napisał: http://en.miui.com/thread-629059-1-1.html Tutaj masz tutorial co mniej więcej robić w przypadku birck Note 4, powinno też działać na MiNote, tylko trzeba pobierać odpowiednie dla modelu romy. Póki nie flashowanie nie startuje, burzy się że inne sesje adb mogą być w tle, ubilem wszystko ale nic zrestartuje komp zobaczę
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Jak jest info o adb to zostaw, na telefonie będzie się dziać - na to nie zwracaj uwagi...
waldi26 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) OK, teraz zostawiłem póki co na kompie 0% a na telefonie pasek drgnął. Edit Prawie nie nie oddycham , na telefonie 3/4 a na kompie 0%, uwaga kolegi bezcenna bo kilka razy anulowalem proces bo długo pasek był na wysokości ok 1mm potem szybko wskoczył na ok 25% No i jest Dziekuję wszystkim zainteresowanym, teraz grzecznie poczekam na odblokowanie. Co ciekawe widocznie cały czas się ładował mimo braku podświetlenia diody, bo bateria jest full Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez waldi26 1
Nezumi Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi