wizard33 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam MIałbym pytanie do forumowiczów. Od 3 miesiecy posiadam xiaomi mi6 kupiony w x-kom. Telefon co jakis czas ( przykładowo raz dziennie, lub czesciej) potrafi złapać taką zawiechę ze nie reaguje na nic przez kilkanascie sekund. Po tym czasie potrafi sie odblokowac lub zrestartowac. Ma wgrany rom global z takim jakim go kupiłem. Od 3 lat mam tez xiaomi mi 4 z miuipolska i tam nigdy nie mialem ani jednego przyciecia. Co w takim przypadku zrobić ? Odesłac telefon do serwisu czy mogę go odblokowac i wgrac miupolska ? Czy ktos orientuje sie jak wyglada sprawa z gwarancja po odblokowaniu telefonu ? Albo moze problem lezy w czyms innym? Moze ktoś posiadał podobny problem i udało mu sie go rozwiązać ?
filipO21 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 9.2.3.0 soft? Jeśli tak to zmień na 9.2.2.0 lub idź w dev-a / miui polska.
wizard33 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Tak 9.2.3 . Jesli chodzi o miuipolska to kontaktowałem sie z serwisem x-komu i napisali mi : "Uprzejmie informujemy, iż zakupiony towar posiada 24 miesięczną gwarancję producenta realizowaną na terenie Polski. Przedstawiona przez Pana czynność może prowadzić do ewentualnego utracenia gwarancji albowiem jest ingerencją w sprzęt, dlatego też nie zachęcamy do jej wykonywania. W tej konkretnej sytuacji najlepiej będzie przekazać telefon bezpośrednio do serwisu gwarancyjnego", dlatego chyba narazie nie bede odblokowywał telefonu. Skoro nie polecasz softu 9.2.3 to czy oznacza ze jest on po prostu niestabilny ?
Esperer Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Jeśli się nie mylę, to bootloader można zablokować i wgrać soft sprzed modyfikacji. Wtedy mogą sobie o utracie gwarancji mówić do woli.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Rasiu25 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Podepnę się z moim problemem tutaj. Zakupiłem MI6 przez allegro w normalnym sklepie, wersja softu jaka była wgrana od początku to MIUI Global 9.0 Stabilna 9.0.2.0 NCAMIEI. Generalnie od samego początku telefon się lekko przycina, na parę sekund nie reaguje oraz przy pisaniu klawiatura jest strasznie czuła na dotyk i podwaja czy potraja mi litery (oczywiści również sporadycznie średnio raz, dwa razy na dzień). Rownież odblokowanie palca różnie działa. Czasem parokrotnie trzeba przyłożyć żeby w końcu załąpał. Myślałem, że może problem z oprogramowaniem i jak przejdę na MIUI Polska to wszystko się ustabilizuje ale czekam na odblokowanie od Xiaomi od 9 kwietnia i dalej nie dostałem smsa... Może jednak problem w samym telefonie i warto go oddać na gwarancję póki jeszcze jej nie utraciłem przez wgranie MIUI Polska? Pomóżcie bo czekałem tyle na telefon, który w końcu będzie płynny i mnie nie będzie denerwował a tu znowu takie coś...
olaboga Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 16 minutes ago, Rasiu25 said: Podepnę się z moim problemem tutaj. Zakupiłem MI6 przez allegro w normalnym sklepie, wersja softu jaka była wgrana od początku to MIUI Global 9.0 Stabilna 9.0.2.0 NCAMIEI. Generalnie od samego początku telefon się lekko przycina, na parę sekund nie reaguje oraz przy pisaniu klawiatura jest strasznie czuła na dotyk i podwaja czy potraja mi litery (oczywiści również sporadycznie średnio raz, dwa razy na dzień). Rownież odblokowanie palca różnie działa. Czasem parokrotnie trzeba przyłożyć żeby w końcu załąpał. Myślałem, że może problem z oprogramowaniem i jak przejdę na MIUI Polska to wszystko się ustabilizuje ale czekam na odblokowanie od Xiaomi od 9 kwietnia i dalej nie dostałem smsa... Może jednak problem w samym telefonie i warto go oddać na gwarancję póki jeszcze jej nie utraciłem przez wgranie MIUI Polska? Pomóżcie bo czekałem tyle na telefon, który w końcu będzie płynny i mnie nie będzie denerwował a tu znowu takie coś... Czemu nie zaktualizujesz do 9.2.2 przez ota?
Rasiu25 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Bo moja wiedza w temacie kończy się na tym, że myślałem aby cokolwiek kombinować z systemem muszę czekać na autoryzację xiaomi i wgrać Miuipolska. Dzięki za radę wygoogluje i sprawdzę:)
Rasiu25 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 2 godziny temu, olaboga napisał: Czemu nie zaktualizujesz do 9.2.2 przez ota? Bo moja wiedza w temacie kończy się na tym, że myślałem aby cokolwiek kombinować z systemem muszę czekać na autoryzację xiaomi i wgrać Miuipolska. Dzięki za radę wygoogluje i sprawdzę:)
olaboga Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 36 minutes ago, Rasiu25 said: Bo moja wiedza w temacie kończy się na tym, że myślałem aby cokolwiek kombinować z systemem muszę czekać na autoryzację xiaomi i wgrać Miuipolska. Dzięki za radę wygoogluje i sprawdzę:) Normalnie wejdź w ustawienia, info o telefonie i kliknij aktualizacja powinno ci pobrać nowszy rom bo masz stary. Aktualizuj tyle razy żebyś miał miui 9.2.2 bo następna jest zbugowana. Samo powinno ci się zaktualizować nie wiem czemu masz 9.0 może wyłączyłeś aktualizacje albo masz jakiś syfmiui
Rasiu25 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) 18 godzin temu, olaboga napisał: Normalnie wejdź w ustawienia, info o telefonie i kliknij aktualizacja powinno ci pobrać nowszy rom bo masz stary. Aktualizuj tyle razy żebyś miał miui 9.2.2 bo następna jest zbugowana. Samo powinno ci się zaktualizować nie wiem czemu masz 9.0 może wyłączyłeś aktualizacje albo masz jakiś syfmiui Zrobiłem jak napisałeś. Dam znać za parę dni czy się poprawiło. Dzięki:) Wczoraj po aktualizacji do 9.2.2.0 wszystko działało płynnie. Niestety dzisiaj problem wrócił... Napisanie prostego smsa "czesc" a otrzymujesz "cczzzescc" albo szybkim ruchem chcesz przesunąć pulpit na kolejna stronę i włącza się aplikacja którą akurat nacisnąłeś... Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez Rasiu25 uaktualnienia sytuacji z problemem
mrosi Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 Dnia 4.04.2018 o 14:25, wizard33 napisał: Tak 9.2.3 . Jesli chodzi o miuipolska to kontaktowałem sie z serwisem x-komu i napisali mi : X-Kom ma sprzęt Xiaomi z oficjalnej dystrybucji ABC Data. Odpisał więc Tobie jakiś - sorry za wyrażenie - ciemniak. Nie oni realizują gwarancję, bo są jedynie pośrednikiem. Gwarantem jest ABC Data. No chyba, że mają Xiaomi "spod lady"... http://www.abcdata.com.pl/xiaomi ABC Data oficjalnie umożliwia odblokowanie bootloadera i zainstalowanie ROMu MIUI Polska/EU. Bez obawy o utratę prawa do uprawnień gwarancyjnych. Proponuję jeszcze raz napisać i złożyć im propozycję, aby się douczyli...: https://miuipolska.pl/oficjalna-gwarancja-a-miuipolska/
Rekomendowane odpowiedzi