Elegist Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Telefon bez żadnej ingerencji w oprogramowanie (zablokowany bl, nigdy nie wgrywany root, recovery, romy etc.) po prostu się wyłączył i obecnie cały czas na ekranie wyświetla się logo MI oraz Powered by Android. Nie da się go całkowicie wyłączyć, ponieważ po przytrzymaniu Power na chwilę ekran gaśnie i znowu pojawia się logo MI. Wersja MIUI to była bodajże 9.2 Global. Można wejść w fastboot oraz jakiś tryb awaryjny, w którym wszystko jest po chińsku, a następnie w wbudowane recovery, ale z tego poziomu też nie da się telefonu uruchomić. Telefon kupiony 3 miesiące temu w iBuygou. Urządzenie należy do mamy. Mówiła, że nie pokazała się żadna informacja o aktualizacji, telefon był w takim stanie po wyciągnięciu z kieszeni. Był zablokowany hasłem i noszony w etui z klapką, więc nie ma możliwości, żeby coś sie nacisnęło w kieszeni. Jak naprawić taką usterkę? Edytowane 29 Marca 2018 przez Elegist
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Wipe z poziomu recovery nic nie dało? 1
Elegist Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 Nie próbowałem robić wipe, bo miałem nadzieję, że skoro to nie jest brick spowodowany niepowodzeniem flashowania to obejdzie się bez tego, ale teraz porobiło się jeszcze bardziej. Podłączyłem telefon do komputera żeby sprawdzić czy MiFlash go wykrywa - nie wykrywa. Odłożyłem go z powrotem z logiem MI, po jakimś czasie chcę wejść w recovery (Power Vol+) - telefon wyłączył się całkowicie. Teraz każde włączenie (normalne oraz przez Power i Vol+/-) powoduje wyświetlenie linuksowego pingwina i jeszcze bardziej nic nie da się zrobić.
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Whoops. Uszkodziła się partycja splash... No to niestety - jeśli nie chcesz otwierać telefonu i wgrywać w EDL przez zwarcie punktów, pozostaje serwis: jako co go wykrywa jak podepniesz do kompa? @Elegist Edytowane 29 Marca 2018 przez Orjon 1
Elegist Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 Jako Android Phone. W rozwijanym menu Android Bootloader Interface (w menedżerze urządzeń).
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Miflash go nie wykrywa, tak? Jak nie - no to EDL albo serwis 1
Elegist Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 Dziękuję za odpowiedzi, skontaktuje się w takim razie z iBuygou.
kamillm Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi