Waldemarrro Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Witam serdecznie! Posiadam Mi boxa 4k od 2 tygodni i niestety po tygodniu pojawił się problem z parowaniem pilota, po kilku ruchach na "kafelkach" pilot przestaję dzialać na 10 sekund a później znowu działa przez kilka kliknięć i tak na okrągło. Czasami wyskakuje okno parowania, paruję i znowu to samo. Przywracanie do ustawień fabrycznych nic nie pomogło. Mieliście taki problem? i czy dało się go rozwiązać? Mam nadzieję że nie muszę odsyłać do Gearbest
TomekB Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Witam serdecznie! Posiadam Mi boxa 4k od 2 tygodni i niestety po tygodniu pojawił się problem z parowaniem pilota, po kilku ruchach na "kafelkach" pilot przestaję dzialać na 10 sekund a później znowu działa przez kilka kliknięć i tak na okrągło. Czasami wyskakuje okno parowania, paruję i znowu to samo. Przywracanie do ustawień fabrycznych nic nie pomogło. Mieliście taki problem? i czy dało się go rozwiązać? Mam nadzieję że nie muszę odsyłać do GearbestJa mam boxa ponad pół roku i nie miałem problemów tego typu. Może coś z pilotem Bluetooth szwankuje ??? Baterie ???Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Waldemarrro Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Opublikowano 28 Marca 2018 Dziwna sprawa bo zaraz po tym jak napisałem na forum pilot zadziałał. już tak raz miałem i znowu przestał po jakimś czasie. Baterie mam nowe 100%
Lajowy Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Aktualizowałeś system? Ja ze swoim miałem taki problem, że dopóki nie zaktualizowałem go, dopóty nie działał poprawnie.
Waldemarrro Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 No własnie za pierwszym razem zrobilem aktualizację a po przywróceniu systemu nie robiłem i tak i tak pilot się gubił. Wczoraj działał dwie godziny i znowu to samo
souacz Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 U mnie tak się działo jak miałem włączoną mysz bluetooth do laptopa, coś zakłócało. Musiałem mysz wpiąć przez dongla USB i od tego czasu spokój.
Waldemarrro Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 faktycznie używam sluchawek BT i pada od xboxa. postaram się nie używać w sąsiedztwie Boxa. tak czy siak pewnie to problem softu a to znaczy że nie koniecznie trzeba odsyłać na gwarancje. Fajne forum, dużo informacji i chętni do pomocy użytkownicy.
Rekomendowane odpowiedzi