Jump to content

Porysowany obiektyw.

Big00s
 Share

Recommended Posts

Mam taki problem jak na zdjęciu. Rysuje się od byle czego, bo chyba obiektyw jest plastikowy, a nie szklany. Ktoś tak też ma, a jeśli tak to co na to poradzić? Jeszcze trochę i zdjęcia będą wszystkie rozmazane.e3d9c07d3985c0d53480b19300682c33.jpg

Ciężki temat, jedyną radą jest chyba uzbroić się w grubsze etui żeby obiektyw nie wystawał poza jego obrys. 
Ale muszę przyznać że jestem zdziwiony że aż tak masz porysowany, z kluczami go cały czas nosisz?

Akurat ten egzemplarz nie jest mój. Użytkownik dba o niego i nie nosi z kluczami. Przód bez ryski, obudowa bez śladów użytkowania, a silikon cały. Moim zdaniem "szkło" obiektywu jest plastikowe tak jak miało to miejsce u Sony kiedyś, stąd te rysy. Nawet w dotyku nie ma poślizgu takiego jak szkło i mocno się palcuje. Coś czuję że Xiaomi mocno przyoszczędziło na tym elemencie telefonu.

• Like 1

Nillkin dodaje do etui i hard glass folię na obiektyw aparatu. W różnych rozmiarach. To powinno pomóc na zarysowania, jakość zdjęć może minimalnie spaść, ale zawsze to jakieś zabezpieczenie. A zarysowane szkiełko, możesz spróbować wymienić w jakimś serwisie. Mój znajomy rozbił w s7e i wymienił w zwykłym komisie, zrobili mu to tak, że autoryzowany serwis nic nie zauważył.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...