Big00s Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Mam taki problem jak na zdjęciu. Rysuje się od byle czego, bo chyba obiektyw jest plastikowy, a nie szklany. Ktoś tak też ma, a jeśli tak to co na to poradzić? Jeszcze trochę i zdjęcia będą wszystkie rozmazane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Ciężki temat, jedyną radą jest chyba uzbroić się w grubsze etui żeby obiektyw nie wystawał poza jego obrys. Ale muszę przyznać że jestem zdziwiony że aż tak masz porysowany, z kluczami go cały czas nosisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 28, 2018 Author Share Posted March 28, 2018 Akurat ten egzemplarz nie jest mój. Użytkownik dba o niego i nie nosi z kluczami. Przód bez ryski, obudowa bez śladów użytkowania, a silikon cały. Moim zdaniem "szkło" obiektywu jest plastikowe tak jak miało to miejsce u Sony kiedyś, stąd te rysy. Nawet w dotyku nie ma poślizgu takiego jak szkło i mocno się palcuje. Coś czuję że Xiaomi mocno przyoszczędziło na tym elemencie telefonu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qutaz Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Nillkin dodaje do etui i hard glass folię na obiektyw aparatu. W różnych rozmiarach. To powinno pomóc na zarysowania, jakość zdjęć może minimalnie spaść, ale zawsze to jakieś zabezpieczenie. A zarysowane szkiełko, możesz spróbować wymienić w jakimś serwisie. Mój znajomy rozbił w s7e i wymienił w zwykłym komisie, zrobili mu to tak, że autoryzowany serwis nic nie zauważył.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 Ja kupiłem na alliexpres szkiełko na obiektyw. Jak by przykombinować [odkleić to co jest] to takim można by zastąpić porysowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 @Big00s Xiaomi nie stosuje plastiku dla ochrony aparatu a szkło. Lekko podgrzać obecne szkło i wypchnąć je przez ścierkę i nałożyć nowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts