migacz-x Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 (edited) Witam. Niedawno pojawił się Rom w wersji Global dev http://bigota.d.miui.com/8.3.22/vince_global_images_8.3.22_20180322.0000.00_7.1_global_1b4c1ea67f.tgz Stąd pytanie jak w temacie. Czy można go wgrać metodą test point na chińską wersję urządzenia? Posiadam fake Global Rom ver 9.2.0.2 Chcę odblokować bootloader i docelowo wgrać xiaomi.eu ale dobrze by było przez okres oczekiwania na odblokowanie mieć język polski... Próbował już ktoś ? Edited March 24, 2018 by migacz-x Link to comment Share on other sites More sharing options...
migacz-x Posted March 25, 2018 Author Share Posted March 25, 2018 Na chińską wersję nie da rady telefon wpada do recovery mode. Temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 Flashując przez TestPoint? Nie sądzę, to w takim razie nie byłoby opcji pozbycia się Fake ROM. Jeżeli ktoś flashowal to proszę niech potwierdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 19 minut temu, bayerman napisał: Flashując przez TestPoint? Nie sądzę, to w takim razie nie byłoby opcji pozbycia się Fake ROM. Jeżeli ktoś flashowal to proszę niech potwierdzi. Fake ROM można sie pozbyć przez flashowanie China dev przez test point. Potem trzeba odblokować bootloader i można wgrać co się chce. Global dev na chińską wersję telefonu nie da rady wrzucić Link to comment Share on other sites More sharing options...
buszmen122 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Cześć. Szukałem na forach, ale nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Czy jedyną metodą na pozbycie się się fake-ROMu z telefonu (mam wersję 9.2.0.2) jest wgranie China Dev przez test point i odblokowanie bootloadera czy jednak istnieje inna metoda bez rozbierania telefonu? Obecnie na fake ROM otrzymuję błąd 86006 przy próbie powiązania konta z telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts