Wiśniak Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Użytkuję Redmi Note 3 Pro bezawaryjnie od roku, dzisiaj podczas jazdy z włączonym Yanosikiem telefon sam się zrestartował. Po włączeniu pojawił się komunikat: " Niestety, aplikacja Panel Sterowania została zatrzymana" i od tego czasu co chwilę się wyświetla uniemożliwiając użytkowanie telefonu. Nie pomaga ani anulowanie, ani zgłoszenie. Proszę o pomoc gdyż użytkuję telefon w sprawach służbowych i nie mam możliwości jego szybkiej wymiany. Wersja MIUI Global 9.2.3.0
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witam, nie wiem co mnie podkusiło, ale pobrałem sobie nowszą wersję aplikacji Panel sterowania ze strony apkmirror. Po zainstalowaniu aplikacja nie działa, nie da się jej uruchomić. Nie da się też wejść w zainstalowane aplikacje, uprawnienia, statystyki baterii itd... Nie da się również zainstalować "ręcznie" żadnej aplikacji z pliku *.apk. Czy ktoś wie jak to naprawić? Posiadam MIUI Global 9.5.8.0Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Nie da się wejść w Zainstalowane aplikacje. Format wiem ze raczej na 99% rozwiąże problem, ale właśnie chciałbym tego uniknąć.
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 To aplikacja systemowa, więc nie da się jej usunąć.
FromWP Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 @pkonrad zrobiłem tą samą głupotę co ty. Wybrnąłem bo mam MS launcher-a i dało się odinstalować aktualizację wchodząc w ustawienia Panelu sterowania po przytrzymaniu jego ikony. Niestety systemowy nie ma takiej opcji. 1
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 @FromWP a czy jeśli teraz zainstalował bym MS Launcher ze Sklepu Play to dałoby się odinstalować tą aktualizację tak samo jak u Ciebie?
FromWP Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 16 minut temu, pkonrad napisał: @FromWP a czy jeśli teraz zainstalował bym MS Launcher ze Sklepu Jak ci się uda. Może być problem z nadaniem uprawnień, jak nie działa panel sterowania. 1
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Jeśli się nie uda to pozostaje jeszcze poczekać na aktualizację do nowszej wersji całego MIUI i mieć nadzieję, że w tej aktualizacji będzie też update Panelu Sterowania i to naprawi problem. Jeśli to nie pomoże, to pozostaje tylko wipe Jeśli po instalacji Microsoft Launcher będzie pytanie o nadanie odpowiednich uprawnień to może się uda. Spróbuję później i dam znać czy poszło.
FromWP Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Jak się uda zainstalować, to przytrzymujesz ikonę panelu sterowania (w zasobniku aplikacji są wszystkie) i tam masz dostęp do ustawień. To używa jakiejś innej ścieżki dostępu z pominięciem samego panelu sterowania. 1
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) MS Launcher zainstalował się, ale z jego poziomu nie mam dostępu do ustawień. . Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez pkonrad
FromWP Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Kliknij i w kółeczku, to się otworzą.
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Po kliknięciu w kółeczko jest tak jakbym chciał normalnie odpalić Panel Sterowania. Okno próbuje się otworzyć i od razu się zamyka.
FromWP Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 To niestety nic z tego ci nie wyjdzie. Chyba bez działającego panelu sterowania nie da się nadać uprawnień dlatego nie działa. Pozostaje chyba tylko reset do fabrycznych, który przywróci stary panel sterowania.
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 No cóż. Za głupotę się płaci. Poczekam jeszcze, może pojawi się jakaś aktualizacja MIUI, która naprawi Panel Sterowania.
saataniel Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Może ponowne wgranie tej samej paczki z romem pomoże ,oczywiście bez wipe.
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Próbowałem ponowne wgranie przez OTA i nic to nie dało. Także z pliku będzie na 99% tak samo. Może jak wyjdzie jakiś nowszy ROM z zaimplementowaną nowszą wersją Panelu Sterowania, to może wtedy ruszy, choć też pewności nie ma.
FromWP Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Moze sam panel sterowania nowszy wydadzą, bo ostatnio się bardzo uaktywnili. Pogodę dzisiaj nowszą dali i wygląda na to że już nie oszukuje że się zaktualizowała. Poświęciłem się dla ciebie i sprawdziłem czy zmiana języka w systemie na eng pomaga (bo często przy różnych wpadkach to pomagało), niestety nie. Odinstalowanie aktualizacji panelu sterowania przez MS launcher u mnie ponownie zadziałało, ale ten u mnie ma uprawnienia już wcześniej nadane. 1
pkonrad Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Próbowałem już wcześniej zmiany języka i zmiany regionu. Niestety bez skutku. Zainstalowanie nowszej wersji apki nie będzie możliwe, bo przy uwalonym Panelu Sterowania nie da się zainstalować żadnej aplikacji z pliku *.apk Microsoft Launcher po zainstalowaniu pytał o nadanie uprawnień do kontaktów, telefonu, SMS, lokalizacji i jeszcze jakiś jeden jak dobrze pamiętam. Widocznie trzeba by było jeszcze ręcznie coś nadać, ale tego nie mam jak zrobić. EDIT: Utworzyłem drugą przestrzeń i udało mi się wejść do Panelu Sterowania. Jak usunąć teraz tą syfiastą aktualizację ? Niestety przy próbie wejścia z zarządzanie aplikacjami, apka wywala się. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez pkonrad 1
mrosi Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi