Tiesto29 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Mam następujący mały problem: Używam Redmi z MIUI Polska 16 i screenshot w moim telefonie dokonuje sie poprzez jednoczesne naciśnięcie przycisku wybudzenie i głośności - , problem polega na tym, że czasem zdarza się, że te dwa przyciski przez przypadek nacisną mi sie gdy telefon znajduje sie w kieszeni, co skutkuje tym, że po wejściu do galerii mam zawsze po kilka screenshotów ekranu blokowania lub po prostu czarnego ekranu. Pytanie jest następujące: Czy można wyłączyć tą kombinacje przycisków która robi screenshota gdy telefon jest zablokowany? A jeśli nie, to czy można chodziarz w jakiś sposób kompletnie pozbyć sie możliwości robienia screenshotów?
Acid Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Yy.. To ciekawe bo w MIUI screenshot to vol-down+menu. Nie masz może jakichś modów? Cokolwiek niestandardowego? Możesz zawsze włączyć Przypadkowe użycie w Ustawienia - Wyświetlacz. Wysłane z MI4 W
Tiesto29 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Nie mam żadnych modów ani nic niestandardowego, "POWER" + "Volume -" robi mi screenshota i tak miałem od początku, nie wiedziałem, że to nie jest normalne, dziwna sprawa... Ale dziękuję bardzo za odpowiedź, myśle że Twoja rada powinna rozwiązać mój problem
Acid Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Odkąd pamiętam w MIUI była kombinacja z Menu. W starym Redmi też tak było. A działa Ci ta kombinacja? Wysłane z MI4 W
Numb Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 W starym Redmi jest i Menu+Vol-, i Power+Vol-.
Tiesto29 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Działa mi tylko kombinacja Power+Vol-. Kurcze teraz tak patrze że chyba blokada przypadkowego użycia mi nie pomaga bo (o ironio!) tworzą mi się screenshoty ekranu przypadkowego użycia, macie jakieś inne pomysły jak poradzić sobie z tym problemem?
asffaf Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Miałem podobnie na 1s pomogło... zamrożenie aplikacji screenshot przez Titanium Backup. Swypniete z RedMi 1s
Tiesto29 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Własnie grzebię w Titanium Backup i Root Browser i nie mogę znaleźć aplikacji odpowiedzialnej za screenshoty, ktoś ma pojęcie jak to sie może nazywać? Nie mam żadnej aplikacji w której zawiera sie słowo "screenshot" ani "screencapture" itp.
asffaf Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Photoscreensavers- ważne TB musisz mieć w wersji pro Swypniete z RedMi 1s
Tiesto29 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zainstalowałem TB w wersji pro i zamroziłem aplikacje Photo Screensavers 4.2.2- i... nie pomogło, dalej robią się screenshoty po wsciśnięciu POWER i VOL- mimo, że aplikacja jest zamrożona.
Numb Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Screensaver to wygaszacz ekranu... Photo screensavers jak sama nazwa mówi daje zdjęcia z galerii.
Tiesto29 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 A więc jaka może być nazwa aplikacji odpowiedzialnej za screenshoty?
Acid Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Settings.apk i MiuiSystemUi.apk Wysłane z MI4 W
Tiesto29 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Czy jest więc jakiś sposób by uporać się z moim problemem?
eXclusive Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 zamień spodnie rurki na normalne, po prostu masz za ciasno przy pupie i telefon robi Ci takie figle.. heh
Tiesto29 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Niestety nie noszę rurek, także rozwiązanie problemu na zasadzie Twojego własnego przypadku niestety nie pomoże, ale dzięki za dobre chęci
Acid Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Wziąłem do ręki starego Redmi i przetestowałem to co opisywałeś. Prawdę mówiąc nie wiedziałem że.., tak skopany jest Redmi i nikt tego nie poprawił od samego początku. Dla porównania w obecnym MIUI dev (czy to MI2 czy MI3/MI4) nie ma takich cyrków by screenshot zrobił się przy aktywnej funkcji Przypadkowego użycia! Z tym się nic nie da zrobić, chyba że ktoś ma ochotę grzebać w plikach .jar w /framework by zablokować taką możliwość.
nosfera2 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 U mnie tez się tak działo na 16 Romie wczoraj sprawdziłem po zainstalowaniu 17 i już nie robi tych screenshotów
Rekomendowane odpowiedzi