Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący mały problem: Używam Redmi z MIUI Polska 16 i screenshot w moim telefonie dokonuje sie poprzez jednoczesne naciśnięcie przycisku wybudzenie i głośności - , problem polega na tym, że czasem zdarza się, że te dwa przyciski przez przypadek nacisną mi sie gdy telefon znajduje sie w kieszeni, co skutkuje tym, że po wejściu do galerii mam zawsze po kilka screenshotów ekranu blokowania lub po prostu czarnego ekranu. Pytanie jest następujące: Czy można wyłączyć tą kombinacje przycisków która robi screenshota gdy telefon jest zablokowany? A jeśli nie, to czy można chodziarz w jakiś sposób kompletnie pozbyć sie możliwości robienia screenshotów?

Opublikowano

Yy.. To ciekawe bo w MIUI screenshot to vol-down+menu.

Nie masz może jakichś modów? Cokolwiek niestandardowego?

Możesz zawsze włączyć Przypadkowe użycie w Ustawienia - Wyświetlacz.

Wysłane z MI4 W

Opublikowano

Nie mam żadnych modów ani nic niestandardowego, "POWER" + "Volume -" robi mi screenshota i tak miałem od początku, nie wiedziałem, że to nie jest normalne, dziwna sprawa... Ale dziękuję bardzo za odpowiedź, myśle że Twoja rada powinna rozwiązać mój problem :)

Opublikowano

Działa mi tylko kombinacja Power+Vol-. Kurcze teraz tak patrze że chyba blokada przypadkowego użycia mi nie pomaga bo (o ironio!) tworzą mi się screenshoty ekranu przypadkowego użycia, macie jakieś inne pomysły jak poradzić sobie z tym problemem?

Opublikowano

Własnie grzebię w Titanium Backup i Root Browser i nie mogę znaleźć aplikacji odpowiedzialnej za screenshoty, ktoś ma pojęcie jak to sie może nazywać? Nie mam żadnej aplikacji w której zawiera sie słowo "screenshot" ani "screencapture" itp.

Opublikowano

Zainstalowałem TB w wersji pro i zamroziłem aplikacje Photo Screensavers 4.2.2- i... nie pomogło, dalej robią się screenshoty po wsciśnięciu POWER i VOL- mimo, że aplikacja jest zamrożona.

Opublikowano

Niestety nie noszę rurek, także rozwiązanie problemu na zasadzie Twojego własnego przypadku niestety nie pomoże, ale dzięki za dobre chęci :)

Opublikowano

Wziąłem do ręki starego Redmi i przetestowałem to co opisywałeś. Prawdę mówiąc nie wiedziałem że.., tak skopany jest Redmi i nikt tego nie poprawił od samego początku. Dla porównania w obecnym MIUI dev (czy to MI2 czy MI3/MI4) nie ma takich cyrków by screenshot zrobił się przy aktywnej funkcji Przypadkowego użycia!

Z tym się nic nie da zrobić, chyba że ktoś ma ochotę grzebać w plikach .jar w /framework by zablokować taką możliwość. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...