Szym Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 WitajcieKupiłem redmi note 5a. Zgłosiłem próbę o odblokowanie bootloadera i teraz czekam. Początkowo chciałem wgrać miui polska z racji tego że w globalu są te głupie apki z google a mam wersję tylko 16gb i tego miejsca troszku malo. Jednak doczytałem się, że praktycznie na systemie miui polska miejsca nie będzie dużo więcej.Jedyne czego mi brakuje to blokady reklam i klawiatury. Czy jeśli odblokuje bootloader i wgram twrp to dodatki z wersji pl da radę zainstalowac ? Czy będzie się to kłócić ze sobą ? Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 (edited) 47 minut temu, Szym napisał: Jedyne czego mi brakuje to blokady reklam i klawiatury. Czy jeśli odblokuje bootloader i wgram twrp to dodatki z wersji pl da radę zainstalowac ? Czy będzie się to kłócić ze sobą ? Jak odblokujesz botloader i wgrasz TWRP. To bedziesz mógł zainstalować sobie Magisk lub SuperSu, będziesz miał zrootowany telefon i wszystko stanie przed tobą otworem ...Zainstalujesz sobie potem AdAway i olejesz blokadę jako dodatek, bo sam będziesz sobie mógł ją zainstalować. Zainstalujesz przez Magiska dodatek pozwalający na instalowanie wszystkiego od Sony, w tym klawiatury Xperia. Bedziesz mógł wyrzucić wszystkie niepotrzebne aplikacje. Potem porzucisz MIUI i zainstalujesz Custom ROM, potem zmienisz telefon, bo będzie za wolny.... Dobra, bez żartów, TAK - Klawiatura działa. Blokada reklam (czyli podmiana pliku hosts) też. (w najnowszej wersji GLOBALA nie - w poprzedniej działało, trzeba poczekać na aktualizację dodatków ze strony miuipolska.) Edited March 5, 2018 by wanarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szym Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 Hehe dzięki Z tą z zmiana telefonu to nie tak bo zmieniłem redmi note 2 na LG x power i to dopiero wolno działało i wróciłem do xiaomi. Niestety tylko taki model bo fundusze na więcej nie pozwalały ale i tak jestem zadowolony. Jedynie ten syf z google chce wywalić. A telefon działa superWysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 (edited) 47 minut temu, Szym napisał: Jedynie ten syf z google chce wywalić. Nie masz roota to polecam przez ADB z komputera. Skrypt naszego kolegi z forum @Orjon http://oocca.mizure.net/~orjon/xiaomi_tools/gapps_delete.zip Edited March 5, 2018 by wanarek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts