Jump to content

Instalacja dodatków miui polska do Globala

Szym

Recommended Posts

Witajcie

Kupiłem redmi note 5a. Zgłosiłem próbę o odblokowanie bootloadera i teraz czekam. Początkowo chciałem wgrać miui polska z racji tego że w globalu są te głupie apki z google a mam wersję tylko 16gb i tego miejsca troszku malo. Jednak doczytałem się, że praktycznie na systemie miui polska miejsca nie będzie dużo więcej.

Jedyne czego mi brakuje to blokady reklam i klawiatury.

Czy jeśli odblokuje bootloader i wgram twrp to dodatki z wersji pl da radę zainstalowac ? Czy będzie się to kłócić ze sobą ?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

47 minut temu, Szym napisał:

Jedyne czego mi brakuje to blokady reklam i klawiatury.

Czy jeśli odblokuje bootloader i wgram twrp to dodatki z wersji pl da radę zainstalowac ? Czy będzie się to kłócić ze sobą ?

Jak odblokujesz botloader i wgrasz TWRP. To bedziesz mógł zainstalować sobie Magisk lub SuperSu, będziesz miał zrootowany telefon i wszystko stanie przed tobą otworem :-D...Zainstalujesz sobie potem AdAway i olejesz blokadę jako dodatek, bo sam będziesz sobie mógł ją zainstalować. Zainstalujesz przez Magiska dodatek pozwalający na instalowanie wszystkiego od Sony, w tym klawiatury Xperia. Bedziesz mógł wyrzucić wszystkie niepotrzebne aplikacje. Potem porzucisz MIUI i zainstalujesz Custom ROM, potem zmienisz telefon, bo będzie za wolny....

Dobra, bez żartów, TAK - Klawiatura działa. Blokada reklam (czyli podmiana pliku hosts) też. (w najnowszej wersji GLOBALA nie - w poprzedniej działało, trzeba poczekać na aktualizację dodatków ze strony miuipolska.)

Edited by wanarek

Hehe dzięki
Z tą z zmiana telefonu to nie tak bo zmieniłem redmi note 2 na LG x power i to dopiero wolno działało i wróciłem do xiaomi. Niestety tylko taki model bo fundusze na więcej nie pozwalały ale i tak jestem zadowolony. Jedynie ten syf z google chce wywalić.
A telefon działa super

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...