martin87 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 Jak wygląda sprawa z awaryjnością tego modelu (32GB, 3GB RAM)? Myślę zakupić ten model jako nowy w sklepie, pewnie odczekać max rok i zrobić roota, nie męczyć się dłużej bez roota. Często psuje się ten model? Czy można jakoś serwisowo przerobić ten model by jednak bateria była łatwo wymienna dla usera?
amokowski Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 Mój 2 razy był na gwarancji w sprawie wyświetlacza, w ciągu 3 miesięcy ale póki co, jest ok. Do niczego innego przyczepić się nie mogę, działa jak należy i jestem zadowolony. Wymiana baterii nie jest jakoś specjalnie skomplikowana, telefon da się rozebrać.
martin87 Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Opublikowano 3 Marca 2018 Widziałem na YT to 6minut długo, nie tak prosty proces jak w starych samsungach gdzie to trwało 6 sekund:).
amokowski Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 Wątpię byś miał tak napięty grafik, żebyś nie mógł poświęcić kilku minut na rozebranie telefonu. Z każdym kolejnym razem ten proces będzie krótszy, trening czyni mistrza
martin87 Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Opublikowano 3 Marca 2018 Co innego ją wymieniać w domu (zresztą nie jestem serwisantem), a co innego gdzieś na mieście. Bo raczej brałbym jakąś baterię zapasową, pierwsza padnie to podmianka na drugą. Tak robię obecnie, a teraz zdjąć klapkę zmienić i cały proces.
martin87 Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Opublikowano 3 Marca 2018 Samsung ma knox i root zostawia z automatu flagę że był rootowany i gwarancja jest zawieszana. Jeśli bateria w praktyce nie będzie trzymać tych dwóch dni tj 48h. To wolałbym mieć jednak tą łatwą wymienność. Obecny samsung wg. recencji też niby trzyma dwa dni, a w praktyce na dwóch bateriach 2000mah nie mogę się zbliżyć nawet do 24h i bez gier i pierdół tego typu. Dla mnie czas baterii jest mocno istotny, zwłaszcza na wyjazdach gdzie nie mam dostępu do prądu (battery packi się u mnie nie sprawdzały), a GPS jest częściej używany. Dla mnie czas pracy na baterii i stabilność pracy systemu ma najwyższy prioryret niż kompatybilność z grami etc.
saataniel Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 No to musisz zainwestować w fona z pojemną baterią i dodatkowo wymienną ,po co inwestować w fona który niespełnia oczekiwań
pq78 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 Gwarancja na baterię NIE jest tak długą jak na telefon. Przeważnie to 6 miesięcy.
alk80 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 nie ma klapki do wymiany baterii, więc w teorii bateria jest nie wymienna, co oznacza że na baterię jest 24 miesięcy "gwarancji" licząc od dnia zakupu
Gość Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 Awaryjnosc na poziomie 1-2%. Mozesz zmieniac oprogramowanie jak chcesz i sprzedawcy nic tutaj do tego. Rzadko sie psuje. Bateria bez problemu powinna wytrzymac min2-3d intensywniejszego uzytkowania. Niestety nie jest wymienna wiec trzeba miec blisko serwis lub samemu nauczyc sie to robic.
pq78 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 W warunkach z ulotki ABC dołączonej do telefonu nie ma takiego rozróżnienia i stoi 6 miesięcy. Podobnie w warunkach zakupu w sklepach internetowych biorących towar od CK Mediateku (ulotki nie widziałem). Oby nikt nie musiał sprawdzać jak ona działa.
alk80 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 kupiłem w EuroRtvAgd już drugi taki telefon, w sensie bez klapki, za każdym razem miałem informację że bateria jako że jest nie wymienna podlega pod 24 m-ce gwarancji, z resztą pierwszy z tego powodu poszedł po 23 miesiącach do naprawy - dostałem zwrot gotówki
pq78 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 1 godzinę temu, dzidexx napisał: Jak byś sobie wyobrażał wymianę baterii w ceramicznym mi6 np. po 7dmiu niesiącach? @pq78 Ja sobie niczego nie wyobrażam, informuję co jest w ulotce gwarancyjnej telefonu Xiaomi z dystrybucji ABC. Widać tu wyraźną różnicę i zapewne jest tak jak we wstawionym przez Ciebie linku. Jak będę miał do niej dostęp to wstawię treść. Dodatkowo przykre, że w przypadku Xiaomi gwarancja nie działa globalnie, jak np. w Huawei. Nie odeślesz telefonu zakupionego w PL np. w Proline czy Sferis do autoryzowanego salonu naprawy, bo takich (jeszcze) nie ma.
Gość Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 Ja np na telefony z oficjalnej dystr daje taka sama dlugosc gwarancji serwisowej na baterie jak na telefon co mam zaznaczone w kazdym ogloszeniu i kazdemu o tym mowie jak dzwonia. Wymiana baterii jest na moj koszt, tyle ze oczywiscie zanim bedzie wymiana serwis musi stwierdzic ze bateria nie dziala/jest wadliwa lub stracila 50% i wiecej swej pierwotnej pojemnosci.
Nezumi Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 Wymieniać baterię... 4100mAh? W telefonie z Unibody, z niewymienną baterią... Zamiast zainwestować w Powerbank? Nie widzę sensu i logiki tutaj... Porównywać badziewnego szajsunga z touchwizem, czy innym syfem mającego 2000mAh, do 4x z 4100mAh... No nie mogę... Na forum są także takie tematy: prawie 700 odpowiedzi dot. baterii w tym modelu...
Nezumi Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi