Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem z mi6 w zasadzie od samego początku. Gdy pierwszy raz podłączyłem do oryginalnej ładowarki, telefon co kilka sekund przestawał się ładować i znów zaczynał, kupiłem więc nową jakiejś tam firmy byleby z szybkim ładowaniem i bylo spoko wszystko śmigało, przez jakieś 2miesiace do przedwczoraj. Nagle po podłączeniu do ładowarki pokazuje niby że ładuje a tak naprawdę nie ładuje, no może 1procent na 10minut, i jest coraz gorzej teraz trzeba mocno docisnąć, żeby w ogóle pokazało to niby ładowanie.. sprawdzałem na innej ładowarce od leeco i taka sama sytuacja..

Kolejna sprawa od kilku dni co chwile samoistnie wyskakuje mi sklep Play z jakimiś aplikacjami do instalowania gry itd.. najczęściej zaraz po odblokowaniu ekranu.

Bardzo proszę o rady i z góry dzięki.

Opublikowano

Nikt nie ma pomysłu co mogło się stać? Pal licho te wyskakujące apki, ale co z ładowaniem.. wczoraj podłączyłem na noc, przebudzilem się po 5godzinach i naładowalo z 14procent na 67..

Opublikowano

Nie rozumiem tej drugiej sprawy ze sklepem play. Jaki masz rom? Co chodzi o ładowanie, jeżeli musisz dociskać, to albo masz uszkodzone gniazdo usb, albo masz tam syf, musisz zajrzeć i zobaczyć jak wygląda to gniazdo. Proponuję najpierw sflashowanie romu na czysto przez MiFlash lub zrobienie chociaż reset do ustawień fabrycznych. Jeżeli to nie pomoże to jest to problem fabryczny, musiałbyś wysłać na gwarancję albo do micenter. Akurat wymiana gniazda nie jest chyba droga.

Opublikowano

Przesyłam screena z info o telefonie, nie znam się za bardzo na romach, podłączyłem inny kabel i w sumie nie muszę dociskać mocno ale z ładowaniem jest masakra, jakieś 8h.. tak jakby nie dość że nie było szybkiego ładowania to jeszcze zwykle jest spowolnione. Gniazdo jest czyste. Co to wyskakujących apek to pewnie jakiegoś wirusa złapałem, po prostu robię coś na tel i co jakiś czas wyskakuje mi samoistnie sklep Play z jakąś aplikacja do zainstalowania..

Screenshot_2018-02-24-11-38-11-013_com.android.settings.png

Opublikowano

Wirus może na to wszystko wpływać, lecz to, że musisz dociskać, żeby się ładowało wskazuje raczej na uszkodzone gniazdo USB lub inny problem sprzętowy. Masz gwarancję na ten sprzęt? Na twoim miejscu najpierw wgrał bym od nowa system Miflashem rom (w dziale tutoriale na tym forum masz wszystko rozpisane co do miflasha i odblokowania bootloadera) Jeżeli dalej problem z ładowaniem by był to odsyłał bym na gwarancję.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...