Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Od ostatniej aktualizacji Miui telefon łapie co jakieś 10-20 min laga na sieci.Sa to przerwy 20-30 sekundowe po czym odzyskujemy kontrolę nad światem.Czy ktos miał już z tym do czynienia czy to są problemy związane z Apn itp.?

Pozdro

Opublikowano

Po czystej instalacji 8.2.1 na mi6 w sieci plus też zauważyłem krótkotrwała utratę sygnału do tego brak LTE. Usunięcie profili punktów dostępowych a następnie dodanie z palucha problem rozwiązało

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 minuty temu, mytoogarow napisał:

Po czystej instalacji 8.2.1 na mi6 w sieci plus też zauważyłem krótkotrwała utratę sygnału do tego brak LTE. Usunięcie profili punktów dostępowych a następnie dodanie z palucha problem rozwiązało

Zapodaj zrzut z ekranu :)

Opublikowano

Dla plusa:

Apn:plus

Typ uwierzytelniania: pap

Typ apn: default, supl

(Spacja po przecinku !)

Protokół apn: ipv4

Reszta domyślnie.

Na stronie plusa informują ze typ apn to default lub internet. Default powodował brak LTE. Typ Internet nie działal w ogóle. Zadziałało tylko default, supl

Opublikowano

Niestety nie pomogło ...

21 godzin temu, mytoogarow napisał:

Zapodaj zrzut z ekranu :)

Opublikowano

Po to że większość problemów z połączeniami komórkowymi leży po stronie ustawień punktów dostępowych apn.
Po to że w ostatniej wersji miui nie zawsze po instalacji wszystko gra i należy ustawiać się ręcznie. Niezależnie od operatora

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę . Ten temat był poruszany tyle razy i to dość dawno temu . Po drugie nie potrzebne są spacje i inne czary mary w Plusie . Wystarczy zmienić apn z internet na plus.  To wszystko co robię od ponad roku i lte działa bez problemu .

Edytowane przez mariusz.ur
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...