Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, chciałem na redmi 4a zainstalować miui polska aktualnie jest miui global 8.5 (8.5.7.0 MCCMIED), znam procedury poradników na odblokowywanie bootloadera i wgrywanie systemu przez twrp, jednak mając sterowniki qualcoma(win 10) i adb,  adb 1.4.3 po wpisaniu fastboot device nie wykrywa telefonu, w telefonie debugowanie usb i zdjecie blokady oem jest włączone, pc wykrywa telefon , mi pc suite po czasie pokazuje komunikat o aktualizacji systemu telefonu... nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić...

będę wdzięczny za pomoc

z góry dziękuję !

Opublikowano
3 minuty temu, Czerwin napisał:

z góry dziękuję !

Komenda wykrywająca to fastboot devices (nie device). Telefon musi być w trybie fastboot. Debugowanie, czy zaznaczenie zdjęcie blokady OEM nie ma tu znaczenia.

Opublikowano
2 minuty temu, FromWP napisał:

Komenda wykrywająca to fastboot devices (nie device). Telefon musi być w trybie fastboot. Debugowanie, czy zaznaczenie zdjęcie blokady OEM nie ma tu znaczenia.

2 minuty temu, Stanstok napisał:

po co chcesz wgrywać ? ten telefon aktualizuje się sam, poczytaj poradniki

oczywiście chodziło mi o fastboot devices, telefon był w trybie fastboot i adb go nie wykrywa

miui polska z tego co mi się wydaje jest lepsze od globala :)

masz na myśli, że mogę ściągnąć rom miui polska i przez aplikacjie ""aktualizacje" nakierować go na rom miui polska?

Opublikowano

oczywiście chodziło mi o fastboot devices, telefon był w trybie fastboot i adb go nie wykrywa

A jak go wykrywa system, jaki sterownik? Może jesteś w shell, nie cmd, bo w win 10 najczęściej się shell odpala (niebieskie tło). Jak tak, to trzeba wpisać komendę cmd, enter i przejdzie do cmd z czarnym tłem.

Opublikowano (edytowane)

android composite adb interface 7.1.0.0 z 2013tego , adb odpala się na czarnym tle, z kolei adb 1.4.3 jak odpale to przelatuje sporo kodu automatycznie się zamyka ... :-( (1.4 niby śmiga )

23 minuty temu, Stanstok napisał:

tak nie zrobisz tego, musisz mieć odblokowany botloodader

przez adb chciałbym sprawdzić, czy jest odblokowany ;)

Edytowane przez Czerwin
Opublikowano

przez adb chciałbym sprawdzić, czy jest odblokowany ;)

A dlaczego miałby być odblokowany, a jeśli nawet to tak czy inaczej potrzebna jest indywidualna zgoda dla ciebie. Prawidłowe sterowniki fastboot powinny też się zainstalować wraz z MiUnlockiem. Ale sterownik masz chyba prawidłowy, nie wiem gdzie tkwi błąd.

Opublikowano
1 minutę temu, FromWP napisał:

A dlaczego miałby być odblokowany, a jeśli nawet to tak czy inaczej potrzebna jest indywidualna zgoda dla ciebie. Prawidłowe sterowniki fastboot powinny też się zainstalować wraz z MiUnlockiem. Ale sterownik masz chyba prawidłowy, nie wiem gdzie tkwi błąd.

tak, wiem, że potrzebuje indywidualną zgodę na odblokowanie bootloadera, już to robiłem na innym xiaomi, jednak fajnie by było mieć "połączenie" z adb bo tego procesu chyba nie da się obejść ;)

Opublikowano
6 minut temu, Czerwin napisał:

jednak fajnie by było mieć "połączenie" z adb bo tego procesu chyba nie da się obejść ;)

To jak masz zgodę, ściągnij MiUnlocka, zainstaluj i się okaże czy go widzi.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...