goromadska Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Problem, a raczej dyskomfort użytkowania, zaczął występować po aktualizacji do Stable17. Na wszystkich wcześniejszych wersjach romu nie występował. Objawia się to tym że animacja przejścia między zdjęciami wydaje się przebiegać za wolno. Być może jest to tak zaprogramowane/zmienione w stosunku do wersji poprzenich. Nie występuje to bowiem tylko u mnie. Jest jednak uciążliwe i nie wygląda zbyt ładnie. Ma się wrażenie że telefon dławi się na renderowaniu tej animacji. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez goromadska
Numb Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Postaram się to zgłosić do beta teamu, jak da się pchnąć do devów i naprawią to będzie sukces. 1
Re4ctioN Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Wolno działa również według mnie apka Zegar. EDIT: A co do apki Galeria to dziwne jest to, że jak włączy się podgląd zdjęć z aparatu to wszystko działa płynnie. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Re4ctioN
Miv Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Dokładnie potwierdzam to co mówił przed mówca. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Miv
mgcompany Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Również po aktualizacji mam problemy z galerią i działa to tak samo, że z aparatu zdjęcia przewijają się płynnie. Do przeglądania fotek bardzo dobry jest QuickPic i do czasu naprawy apki od galerii, warto przejść na niego. 1
Graffy Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Potwierdzam problem z galerią i zegarem. Codziennie używam alarmu i czasami przez te lagi mam problem na śpika z włączeniem drzemki Slider od wyłączenia też działa masakrycznie. Pozatym od poprzedniej wersji stablem mam obciętą klawiaturą przy wpisywaniu PIN-u. Dziwne, że nie wszyscy mają ten problem.Skórka default ze zmienionymi tapetami i ikonami. Fakt, od dłuższego czasu nie robiłem full wipe tylko format cache/dalvik. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez Graffy
funny2k10 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Niestety również popieram ... Galeria od samego początku miała problemu ... a zegar (alarmy) dopiero po kilku dniach ... teraz wyłączenie budzika wymaga faktycznego obudzenia się bo inaczej nie ma szans przesunąć paska poza tym mam wrażenie że spadła wydajność baterii ... przy takim samym użytkowaniu (2 karty SIM - AERO, PLAY), internet, smsy i rozmowy + czasami jakaś gierka na 10-15 min to bateria ledwo dożywa do połowy dnia drugiego ... wcześniej potrafiła na luzach dwa dni ..
funny2k10 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Dodatkowo aplikacja internet też ma swoje humory i potrafi mulić okrutnie. Ostatnio zauważyłem, że po każdym restarcie wyskakuje info że karty sim nie są zarejestrowane w chmurze xiaomi (mimo że przy pierwszym uruchomieniu tel był wysyłany sms międzynarodowy).
matekmatijas Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Świeżo po instalacji na moim Red Rice mam tak samo, Galeria niemiłosiernie laguje zarówno w podglądzie zdjęcie jak i przy przewijaniu poszczególnych.
Re4ctioN Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Trzeba czekać do następnego update.
Rekomendowane odpowiedzi