Popson Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 Witam, mam problem w moim MI6 polegający na tym że po podłączeniu słuchawek do przejściówki Type-C - Jack, dzwięk w moich słuchawkach jest po prostu zniekształcony. Gdy wcisnę przycisk na słuchawkach ( służący do odbierania połączeń) słuchawki grają ok, lecz po puszczeniu owego przycisku muzyka znowu staje się asłuchalna. Ktoś może miał podobny przypadek?
Filo301 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Obstawiam, że słuchawki są złego typu, powinny mieć zamieniony pad do mikrofonu z masą. Jakie to słuchawki?
lukiszpp Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Prawdopodobnie problem nie jest spowodowany zamianą padu od mikrofonu, a samym połączeniem jacka od słuchawek z przejściówką. Wystarczy, że jack jest minimalnie inny, niż powinien, a taki problem może występować. Miałem tak z jednymi słuchawkami Sony, właśnie z mikrofonem. Z innymi słuchawkami z mikrofonem działało dobrze. Jak patrzyłem na obydwa złącza to praktycznie nie widziałem różnicy. Rozwiązaniem problemu powinno być znalezienie przejściówki która lepiej się dopasuje do tych słuchawek. Niestety raczej na chybił trafił. Myślę, że przejściówka, która zamienia sygnały też może pomóc (taka która zamienia właśnie pady mikrofonu i masy), tylko że dwie przejściówki podłączone do telefonu żeby móc używać słuchawek to według mnie lekka przesada
Popson Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 Zakupiłem nową przejściówkę i wszystko działa. Więc temat do zamknięcia. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi