Jump to content

Jaki kabel do ładowania mi 6

Luctosh
 Share

Recommended Posts

Witam. Mam w aucie ładowarkę z transmiterem FM xiaomi roidmi 2s. Moje pytanie: jaki najlepiej kupić kabel do ładowania telefonu mi 6? Chodzi mi o jakiś dobry, nie żaden no name. Żeby dobrze działały te dwa urządzenia. Jakie kable polecacie? 

Dnia 27.01.2018 o 12:48, Luctosh napisał:

Witam. Mam w aucie ładowarkę z transmiterem FM xiaomi roidmi 2s. Moje pytanie: jaki najlepiej kupić kabel do ładowania telefonu mi 6? Chodzi mi o jakiś dobry, nie żaden no name. Żeby dobrze działały te dwa urządzenia. Jakie kable polecacie? 

Lepsze kable mają zawsze określony nominalny prąd ładowania. Szybkie ładowanie w Mi6 to napięcie 5V i 3A. Tyle, że Roidmi 3S podaje maksymalnie 2.4 A więc ten kabel 3A i tak ci nic nie da, dlatego możesz spokojnie szukać kabla z maksymalnym prądem 2.4A.
Ja już przetestowałem ich naprawdę multum. Kable micro usb wytrzymywały najdłużej rok. Ostatnio zacząłem kupować kable UGreen i jeszcze żaden się nie popsuł. Zdecydowanie odradzam natomiast bardzo popularne kable Blitwolf i  CRDC, zepsuły mi się dosłownie wszystkie, czyli jakieś 8 sztuk.