jack78 Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 (edited) Witam, Mam problem z aparatem w RN3 Pro. Przy próbie uruchomienia aparatu wywala "Błąd aparatu - Nie można połączyć z aparatem", nie można również przełączyć sie na przedni aparat. Latarka działa bez problemów, można ją uruchomić z poziomu aplikacji aparat.Telefon tak już kupiłem używany, licząc że problemem jest w sofcie, ale sprawdzałem już MIUI Polska, MIUI Stable i MIUI Global Dev. Czy problem leży w samym aparacie, czy raczej w płycie głównej? Proszę o przeniesienie do działu RedMi3 Pro - pomyliłem działy Edited January 22, 2018 by jack78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Sprawdzałeś czy naprawia coś w tej kwestii opcja Uprawnienia/Naprawa SELinux/Fix Contexts w ustawieniach zaawansowanych w TWRP? Powinna zadziałać, jeśli to problem softowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted January 22, 2018 Author Share Posted January 22, 2018 TWRP mam po chińsku, widzę tylko fastboot, rec0very i download. Reszta to krzaczki,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 To nie recovery tylko chińskie menu serwisowe - recovery i lewy potem przycisk przeniosą cię do recoverytapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted January 23, 2018 Author Share Posted January 23, 2018 Jeśli dobrze wszedłem to mam tylko Reboot, Wipa Data, Connect with MiAssistant. jest to Mi-Recovery 3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 No to musisz twrp zainstalować i tam sprawdzić.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted January 27, 2018 Author Share Posted January 27, 2018 Na razie sprawa umarła. Padło mi ładowanie w moim podstawowym RedMi Note 4, poszedł na serwis i chwilowo nie mogę grzebać w Redmi 3 Pro, bo stał się moim jedynym telefonem. Jak 4-ka wróci z serwisu to będę dalej drążył temat aparatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 Po wgraniu TWRP wykonałem Fix Contexts , następnie reset telefonu i już nie wstał. Mam ciągle logo MI.COM i nic się nie dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Hm, no to musisz wgrać soft przez TWRP od nowa najwidoczniej, ew. zrobić full wipe... Co do aparatu - nie mam najmniejszego już w tym momencie pojęcia co się spartoliło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 Próbuję wgrać, ale jest kłopot. Odpalam telefon w trybie fastboot, ale miflash go nie widzi, a telefon sam wychodzi z trybu fastboot po jakiś 1-2 minutach. Spróbuję jeszcze jutro w pracy na drugim lapku, bo na tym wiem że juz nie raz miałem kłopot z flashowaniem, a w pracy ruszało za pierwszym razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Inny komp, ew. odpalenie fastboota kilka razy powinno pomóc. Do TWRP możesz wejść? wszystkie 3 przyciski/vol+ i power Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 Do TWRP nie mogę wejść. Trzymając 3 przycisku mam tylko ciągle restarty telefonu. Chyba udało mi się postawić telefon od nowa. Z fastboot wgrałem global dev za pomoca MiFlash. Chyba za 10 razem zauważył telefon i własnie mam pierwsze uruchomienie. Pewnie z 10 minut to potrwa. Domyślam sie TWRP już nie będzie, tylko fabryczny tryb serwisowy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Telefon wstał. Aparat niestety nie działa nadal. Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted February 16, 2018 Author Share Posted February 16, 2018 Zamówiłem nowy aparat. Dam znać po wymianie czy to przyniosło oczekiwane efekty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted May 6, 2018 Author Share Posted May 6, 2018 Niestety wymiana aparatu nic nie dała. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts