Jump to content

Błąd aparatu - Nie można połaczyć z aparatem

jack78

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z aparatem w RN3 Pro. Przy próbie uruchomienia aparatu wywala "Błąd aparatu - Nie można połączyć z aparatem", nie można również przełączyć sie na przedni aparat. Latarka działa bez problemów, można ją uruchomić z poziomu aplikacji aparat.Telefon tak już kupiłem używany, licząc że problemem jest w sofcie, ale sprawdzałem już MIUI Polska, MIUI Stable i MIUI Global Dev.

Czy problem leży w samym aparacie, czy raczej w płycie głównej?

Proszę o przeniesienie do działu RedMi3 Pro - pomyliłem działy

Screenshot_2018-01-22-20-10-30-768_com.android.camera.png

Screenshot_2018-01-22-20-10-38-331_com.android.settings.png

Edited by jack78

Na razie sprawa umarła.

Padło mi ładowanie w moim podstawowym RedMi Note 4, poszedł na serwis i chwilowo nie mogę grzebać w Redmi 3 Pro, bo stał się moim jedynym telefonem. Jak 4-ka wróci z serwisu to będę dalej drążył temat aparatu.

• 3 weeks later...

Próbuję wgrać, ale jest kłopot.

Odpalam telefon w trybie fastboot, ale miflash go nie widzi, a telefon sam wychodzi z trybu fastboot po jakiś 1-2 minutach. Spróbuję jeszcze jutro w pracy na drugim lapku, bo na tym wiem że juz nie raz miałem kłopot z flashowaniem, a w pracy ruszało za pierwszym razem.

Do TWRP nie mogę wejść. Trzymając 3 przycisku mam tylko ciągle restarty telefonu.

Chyba udało mi się postawić telefon od nowa. Z fastboot wgrałem global dev za pomoca MiFlash. Chyba za 10 razem zauważył telefon i własnie mam pierwsze uruchomienie. Pewnie z 10 minut to potrwa. Domyślam sie TWRP już nie będzie, tylko fabryczny tryb serwisowy.

• Like 1

• 2 months later...