quakemis Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam, ostatnio bawiąc się telefonem coś spaprałem w ustawieniach sieci. Mianowicie po wpisaniu kody *#*#4636#*#* i wejściu w informacje o telefonie mamy możliwość ustawienia preferowanego typu sieci... i tu przez przypadek zmieniłem i teraz mam problem z zasięgiem. Proszę jak ktoś może niech wpisze kod i wejdzie w informacje o telefonie i poda mi jaki winien być wskazany prawidłowy typ sieci... dziękuję!
Moreee Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Po pierwsze, nie widziałem nigdy takiej komendy do wpisania Wygląda to podejrzanie Po drugie jak zmieniłeś za pierwszym razem to cofnij zmianę
abc00 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dlatego właśnie te ustawienia są ukryte żeby tam nie grzebać :> http://www.hardreset.info/devices/xiaomi/xiaomi-mi-a1/codes/ ^^ na dole jest wstawiony film @quakemis sprawdź od 1:50
quakemis Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2018 dziękuję!! jednak po powrocie do właściwej podobna sytuacja. Dlatego też próbowałem to zmienić. A dokładniej, po włączeniu telefonu mam sieć 4G, jadąć przykładowo do pracy sieć 4g znika i pojawia się 3G... i już tak zostaje, nawet w miejscach gdzie na poprzednim mi 4c miałem pełen zasięg 4G teraz mam 3G.. jest to bardzo uciążliwe. Problem pojawił się po aktualizacji do oreo, razem z wg mnie zmniejszeniem czułości LCD.
Moreee Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 A sprawdź czy przełączając tryb z 3g na 4g w miejscu gdzie normalnie miałeś LTE nie zmieni sygnału. Ja tak miałem kiedyś na Sony XZ. Winny był moduł GSM na płycie głównej.
quakemis Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2018 ustawiłem preferowany typ sieci jak na filmie, sytuacja z gubieniem 4G powtarzała się nadal. Przywróciłem ustawienia fabryczne i jak ręką odjął, sieć 4G przez większość czasu, a gdy chwilowo zgubi zaraz wraca do docelowej. Ktoś musi popracować nad oprogramowaniem... jakby nie było dziękuję za pomoc!!
Moreee Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 No ta aktualizacja do Oreo trochę namieszała niektórym. Ktoś pisał, że w styczniu wyszła jakaś poprawiona wersja. Aczkolwiek mój egzemplarz jej nie wykrywa.
Rekomendowane odpowiedzi