kozak123 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Chciałbym ponagrywać co nieco przy użyciu mojego telefonu, wraz z głosem. Wbudowany mikrofon nie spełnia moich wymagań, dlatego postanowiłem, żeby popróbować coś z zewnętrznym. Tu pojawia się pytanie. Jest w ogóle możliwość nagrywania w taki sposób, żeby po podłączeniu wyłącznie mikrofonu, telefon nagrywał dźwięk dzięki niemu? Jeśli zwyczajnie nie da się tego zrobić, to jakiś adapter na to pomoże? Proszę o wszelkie sugestie. Dodam, że próbowałem już podłączać swój zalman mic, ale wykrywa go jako słuchawka i głos nadal pobierany jest z telefonu.
Sevos Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Tu wg filmiku wystarczy podłączyć jakąś przejściówkę: 1
Mrowkarz Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Smartfony do uzywania mikrofonu potrzebuja jacka 4 pinowego. Jesli masz 3 pinowy, wystarczy dokupic adapter. 1
kozak123 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 6 minut temu, Mrowkarz napisał: Smartfony do uzywania mikrofonu potrzebuja jacka 4 pinowego. Jesli masz 3 pinowy, wystarczy dokupic adapter. Dokładnie ten model mam zalman mic1. Nie wiem ile to jest pinowy, nie znam się na tym. W takim razie co mam kupić, możesz nawet podesłać link do aukcji allegro.
Mrowkarz Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Też mam ten mikrofon przy komputerze. Jako że to tylko mikrofon to najpewniej ma 3 pin więc to powinno działać (u mnie działa)http://allegro.pl/kabel-adapter-mini-jack-3-4-pin-sluchawki-mikrofon-i5826872755.html 1
kozak123 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Dnia 3.01.2018 o 08:37, Mrowkarz napisał: Też mam ten mikrofon przy komputerze. Jako że to tylko mikrofon to najpewniej ma 3 pin więc to powinno działać (u mnie działa)http://allegro.pl/kabel-adapter-mini-jack-3-4-pin-sluchawki-mikrofon-i5826872755.html Nie wiem czemu, ale nie działa. Dzisiaj właśnie przyszła paczka z tym adapterem. Wykrywa mi mikrofon normalnie jako słuchawki, ale niestety głos nadal jest nagrywany z telefonu. Mikrofon na 100% działa, używam go aktualnie przy komputerze.
Mrowkarz Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Nie wiem czemu, ale nie działa. Dzisiaj właśnie przyszła paczka z tym adapterem. Wykrywa mi mikrofon normalnie jako słuchawki, ale niestety głos nadal jest nagrywany z telefonu. Mikrofon na 100% działa, używam go aktualnie przy komputerze.W aplikacji powinieneś mieć w opcjach nagrywania do wyboru źródło dźwięku czy jakoś tak, i tam możesz mieć kilka opcji do wyboru, to wybierz tą, przy której będzie nagrywało z mikrofonu zewnętrznego.
kozak123 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2018 23 godziny temu, Mrowkarz napisał: Dnia 8.01.2018 o 20:45, kozak123 napisał: Nie wiem czemu, ale nie działa. Dzisiaj właśnie przyszła paczka z tym adapterem. Wykrywa mi mikrofon normalnie jako słuchawki, ale niestety głos nadal jest nagrywany z telefonu. Mikrofon na 100% działa, używam go aktualnie przy komputerze. W aplikacji powinieneś mieć w opcjach nagrywania do wyboru źródło dźwięku czy jakoś tak, i tam możesz mieć kilka opcji do wyboru, to wybierz tą, przy której będzie nagrywało z mikrofonu zewnętrznego. Niestety nic z tego, próbowałem nawet tego programu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hiqrecorder.free&hl=pl Jest tam znacznie większy wybór z jakiego mikrofonu ma być nagrywany dźwięk, niestety w moim przypadku żadna opcja się nie sprawdza.
Mrowkarz Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dziwne, jak nie zapomnę to jutro sprawdzę u siebie.
Rekomendowane odpowiedzi