strawberry_madame Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć wszystkim! Mam pewien problem z moim Redmi 4A. Chodzi o MMS'y. Zamiast zdjęć czy multimediów pojawia się taki kwadrat jak w załączniku i w żaden sposób nie mogę ich odtworzyć. Dodam, że na starym telefonie wszystko działa... Czy ktoś wie w jaki sposób mogę "sprawić" aby multimedia się wyswietlaly? Edytowane 24 Grudnia 2017 przez strawberry_madame Brak załącznika
FromWP Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 2 godziny temu, strawberry_madame napisał: Czy ktoś wie w jaki sposób mogę "sprawić" aby multimedia się wyswietlaly? Musisz skonfigurować MMS-y w ustawieniach Karty SIM i sieci komórkowe. Wpisać poprawny APN twojej sieci dla MMS-ów. Nie wiem jakiego masz operatora, ale w normalnych sieciach (nie wirtualnych operatorów) to się powinno samo ustawić. W ustawieniach wiadomości (sms) w menu, Ustawienia dodatkowe ustawić, żeby automatycznie pobierał MMS-y i dodatkowo też w roamingu krajowym i będzie działać. A dane komórkowe masz włączone? Bo bez tego też MMS-a nie pobierze.
strawberry_madame Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2017 @FromWP Tak, mam włączone dane mobilne. W ustawieniach znalazłam coś takiego jak w załącznikach, nic sama nie ustawiałam, włożyłam tylko kartę MicroSIM do slot'u. A może mieć to związek z tym, że wcześniej miałam iPhone'a i przeniosłam wszystkie dane za pomocą programu iSMS2droid i SMS Backup & Restore? W opisie było, że MMS'y też są kopiowane... Masz może jakiś pomysł na rozwiązanie?
Nezumi Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Jeżeli to są stare MMS, to tak, winna może być aplikacja przenosząca dane, jeżeli tak samo zachowują się nowe MMS, to znaczy, że gdzieś w ustawieniach APN jest błąd lub motyw, którego używasz po prostu tak robi (są motywy, które nie pokazują w ogóle zdjęć lub zdjęcia są jakby zasłaniane przez kolor dymku czatu).
FromWP Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 1 minutę temu, strawberry_madame napisał: Masz może jakiś pomysł na rozwiązanie? Czyli masz problem z wyświetlaniem MMS-ów tych niby przekopiowanych? Możliwe że to coś do przenoszenia nie zrobiło tego prawidłowo. Nowe MMS-y też się nie wyświetlają?
strawberry_madame Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Właśnie wysłałam próbnego MMS'a i doszedł... Czyli problem jest ze skopiowanymi... Znacie może jakąś aplikację godną polecenia, dzięki której mogłabym przegrać stare MMS'y tak aby się wyświetlały? Bo nie ukrywam, że bardzo mi na nich zależy i ww. problem stanowi dla mnie przeszkodę w pełnej przesiadce z iOS na Android'a... Edytowane 24 Grudnia 2017 przez strawberry_madame
Rekomendowane odpowiedzi